Dolomiterna dag för dag

2018-11-15

Resplanen för Dolomiternas vackraste vägar.

Lördagen 8 juni
Vi samlas i Helsingborgstrakten för vår första övernattning. Vi kör en enklare middag tillsammans och har lite information, genomgång av resan och presentation av alla deltagare.

Söndag 9 juni
På morgonen tar vi oss över sundet vid Helsingborg till Helsingör, åker genom Danmark och tar sedan färjan till Tyskland över Rödby–Puttgarden. Vi fortsätter på autobahn och småvägar genom ett grönt nordtyskland till Hamburg, Altona, där vi lastar motorcyklarna på Urlaubsexpress nattbiltåg till München. 

Måndag 10 juni
Åter på hojarna i München kör vi mot Garmisch och Österrike. Där tar vi oss ner genom Österrike mot gränsen till Italien via passet Timmelsjoch. Inte helt klart än om vi bor på österrikiska eller italienska sidan men troligen i närheten av Merano på italienska sidan.

Tisdagen 11 juni
Vi börjar dagen med att köra mot Passo dello Stelvio. Färden går sedan vidare via Passo Gavia och Passo Tonale innan vi når Val di Non området där vi sedan tar oss ner i Bolzanodalen via Passo Mendola och vidare upp mot Val di Fiemme och Molina.

Onsdag 12 juni
Vi börjar nästa dag med att köra över passo Manghen och passo Brocon till nationalparken Pale di San Martino. Vi fortsätter över passo Rolle och passo di San Pellegrino till området runt Viggo di Fassa och vidare tillbaka till Molina.

Torsdag 13 juni
Denna dag tar vi det lite lugnare och kör genom Valle di Cembra på diverse små vägar och besöker flera små byar. Den här dagen blir lite av en vilodag och inte så många mil. Vi återvänder sedan till vårt tidigare hotell i Molina.

Fredag 14 juni
Vi utforskar nu de mindre vägarna i och runt Brennerdalen. Vi passerar många små byar, kyrkor och mysiga caféer och vi ska väl lyckas att besöka åtminstone något av dom. Vi vänder vid Ponte Gardena och tar oss via Seiser Alm tillbaka igen till Molina.

Lördag 15 juni 
Nu har vi en dag då vi utforskar alpområdet Sella Gruppe som är Dolomiternas mest spektakulära område. Under hela Dolomiterna -vistelsen kör vi upp och ner över många bergspass och på mycket varierande mc-vägar med många pass på över 2000 m.ö.h.

Söndag 16 juni
Nu börjar vi hemfärden och lämnar Dolomiterna. Vi tar oss nu via Cortina upp genom Österrike till området runt Grossglockner där vi har ytterligare en övernattning.

Måndag 17 juni
V fortsätter nu resan sista biten genom Österrike och vidare genom Tyskland upp till München där det åter är dags att lasta motorcyklarna på tåget. Natten har vi på tåget mellan München och Hamburg.

Tisdag 18 juni
Sista dagen tar vi oss tillbaka till Sverige och Skåne från Hamburg i egen takt. Guiderna hjälper de som så önskar och guidar ut ur Hamburg och motorvägen mot Puttgarden. På grund av motorväg och ständiga färjeavgångar så kan det vara svårt att hålla ihop gruppen på väg hem. Många vill också köra i sin egen takt på grund av "hemlängtan".  Vi skils åt med många minnen och vänner för livet i bagaget.


Några av deltagarna på Dolomiternas vackraste vägar

 


Vi tar hojarna på tåget Hamburg-München

 


Vi kommer att köra i enastående vackra områden

 


Vi kommer att köra på kurviga vägar 

 


Vi äter god mat, middagar ingår i resans pris

 


Härliga kurvor i Dolomiterna