Baltikum med VincentResor 25/7 - 3/8

2013-10-16

Baltikum tillhör våra närmaste grannar men ofta känner vi inte till förhållandena där. Här är länder som genomgår en fantastisk utveckling och numera med­lemmar i EU.
Vägarna går i huvudsak i tämligen platta områden men naturen är skiftande och bitvis väldigt vacker. Underlaget är idag minst lika bra som i Sverige. Att få lära känna sina grannländer och uppleva deras vardag är en fin upplevelse.

 

Dag 1

Vi tar färjan från Karlskrona 19:30 till Gdynia i Polen med ankomst 9.00 På båten har vi del i dubbelrum. Frukost på båten

Dag 2,  20 mil

Här har vi startsträckan. Vi kör först på betalväg för att komma undan från Gdansk-området. Sedan styr vi färden mot Bartoszyce nära gränsen till Ryssland (Kaliningrad). Bartoszyce är vänort till Emmaboda och där väntas grillkväll tillsammans med den lokala MC-klubben.

Dag 3

Vi kommer att köra med den lokala MC-klubben i omgivningarna där vi först beöker en borg, sedan en kyrka och lyssnar på en annorlunda orgelkonsert. Vi besöker också Hitlers bunker "Rävlyan" där han blev utsatt för ett bomattentat. Här får vi en guidad tur.

Dag 4,  35 mil

Vi åker till Kaunas i Litauen. Besök ej klart.

Dag 5,  32 mil

Idag blir det en färd till Klaipeda en vacker stad belägen vid kusten. Färden går längs den vackra vägen som följer floden Nemunas. Den bildar en 10 mil lång gräns till Kaliningrad. Middag på hotellet.

Dag 6

Idag har vi ingen planerad körning utan dagen är till för egna utflykter. Om någon ändå vill köra i grupp tar vi er ut på Kuriska näset och dess nationalpark samt gränsstationen till Kaliningrad (Ryssland).
Sen eftermiddag besöker vi ett lokalt ölbryggeri med guidad tur och ölprovning. Bryggeriet ligger på gångavstånd till hotellet.

Dag 7,  27 mil

Vägarna bär nu till Lettlands huvudstad Riga. På vägen besöker vi en mytomspunnen plats kallad Korskullen med över en miljon kors.

Dag 8,  29 mil

Sista övernattningen blir i Haapsalu i Estland. Eftermiddagen är  ledig för strövtåg i staden. 

Dag 9,  10 mil

Haapsalu  ligger i ett gammalt svenskområde och vi ska besöka ett museum som skildrar de svenska fiskarnas liv.
Därefter åker vi en kort sträcka till färjan i Tallinn som avgår 18.00

Sön 3 aug, Dag 10

Ankomst till Stockholm, Värtahamnen kl 10.00

Vincent Engström, VincentResor

Detta ingår i resans pris:

  • Frukost alla dagar.
  • Alla måltider med en måltidsdryck utom på  färjan till och från  Polen och lunch dag 6.
  • Alla utflykter och entréavgifter som står i programmet.
  • Färjebiljett med tvåbäddshytt
  • Hotellboende i dubbelrum

Pris Förare:   12 950 kr

Pris Passagerare:   10 950 kr 

Har du några frågor, kontakta SMC:s kansli 0243 - 669 70 (växel) eller VincentResor: vincent@vincentresor.se

Boka din resa här

a

 

 

 

 

 

a