Norge 2011 10-16/7 (Ny rutt)

2011-01-25

 
Den ultimata MC sällskapsresan. För alla typer av motorcyklar och för alla nivåer av erfarenhet när det gäller MC Touring. Ca 150 mil i lugn takt på i stort sett bara fina asfaltsvägar. Fantastiska MC vägar varvas med fantastiska naturscenarier!
 

Med Hardangervidda och Sognefjord! 


En resa som tar oss via Värmland till Norge där vi börjar vår färd mot det Norska Vestlandet! Vi kommer att besöka områden som Hardangervidda, Hardangerfjorden (Norges trädgård), Sognefjord och delar av Jotunheimen (Norges Tak). Vi färdas i lugn takt och njuter både fantastiska MC vägar, fantastiska naturscenarier. Vi tar aldrig längre körpass en timme i sträck utan bensträckare, ännu tätare stopp när det finns fina vyer att njuta av.

Resan tar 7 dagar (Sön-Lör) och är ca 175 mil på mestadels asfaltsvägar. Det kommer att finnas alternativa vägar där den som vill kan få köra lite grus och uppleva ytterligare delar av Norges fantastiska fjällvärd. T.ex Kjeåsen och Flåmsdalen.

Vi kommer, som sagt, att färdas i lugn takt och med täta stopp. Vi kommer att ha dagsetapper på 15 till 30 mil. De kortare etapperna när det finns mycket att njuta av och de längsta till och från Norge.

Vi bor i 4-6 bäddsstugor/rum av varierad standard, de flesta nätterna med dusch och toalett i stugan men några nätter med dusch och toalett i servicehus på campingen. Varierande sängmodeller där även våningssängar förekommer. Alla sängar är utrustade med kudde och täcke, så sovsäck är inte nödvändig. Frukosten intar vi gemensamt på tunet framför stugorna eller om inte vädret så tillåter i den största av stugorna. Det ges möjlighet till lunch varje dag ca kl 13-14 och kan det bli ett problem meddelas detta vid frukost samma morgon så att du kan förbereda ev matsäck.

Vi startar dag1(kl 08.30 med information) från Charlottenberg i Värmland. Vi tar oss sedan via mindre vägar mot Oslo området, men vi håller oss borta från de stora vägarna så långt det går, innan vi sedan landar i Hokksund där vi får vår första övernattning. Vi fortsätter sedan upp mot Hardangervidda längs härliga dalgångar och landar vid Hardangerfjorden och i Eidfjord. Vi fortsätter sedan över Hardangerfjorden och upp mot Voss där vi tar sikte mot Sognefjord. Vid Sognefjord har vi vår nästa övernattning. Vi fortsätter sedan upp längs dalgångarna norrut för att runda Norges största glaciär Josterdalsbreen innan vi åter tar kväll i Skjolden längst in i Lustrafjorden. Vi fortsätter sedan resan upp mot Norges Tak och Jotunheimen där vi gör minst två härliga fjällöverfarter innan vi slår läger i Aurland vid Aurlandsfjorden. Vi påbörjar sedan resan hemåt och möter igen Hardangervidda innan vi når resan sista övernattning vid Mjösa, Norges största insjö. Nu har vi nått resan slut och tar åter sikte på Sverige och vi avslutar vår resa i Stöllet, Värmland där vi har möjlighet till en avslutande lunch på Värmlandsporten (ca kl 13 sista dagen).


Kostnad

Förare 6 600 kr, passagerare  5600:- inkl 6 övernattningar i 4-6 bäddsstugor, frukost(som vi guider inhandlar och som vi tillreder gemensamt i frukostlag) samt ev bom- och färjeavgifter. Var och en betalar själv bränsle samt övrig mat och privata utgifter.

 


Intresserad av att hänga med
Har du frågor, kontakta Hans Rönnegård på e-postadressen hans@mctouring.se, telefon till bostaden 0241-61242 eller mobiltelefon 070-6970498.

Göran Svensson på e-postadressen goran@mctouring.se, mobiltelefon 073-9403335.

Det går ockå bra att kontakta SMC Travel på telefon 0243-669 70 (Växel).

Boka din resa här: https://www2.svmc.se/travel

Länk till allmänna resevillkor

 

 

Ny film 2009!

Norge 2011