Andalusien på våren, 7 - 14 april

2017-09-28

Varför inte börja MC-säsongen tidigt på våren? Du flyger på egen hand till Malaga där en hyrd motorcykel väntar på dig och sju dagars härlig MC-körning på krokiga vägar i vackra Andalusien. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med SMC-guide eller i egen regi om du så önskar. Alla deltagare får kartor och vägbeskrivning för de guidade turerna. Vägarna är osannolikt underbara och vädret behagligt för en svensk motorcyklist.

Resan genomförd!

Läs mer om resan dag för dag.

SMC resevillkor. 

Reseprofil


Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur. 

Resans pris
Förare: 13 000 kronor (ingår BMW GS 750/800)
Tillägg större MC (tex BMW 1200 GS): 700 kronor
Passagerare: 7 000 kronor
Enkelrum: På några resor finns möjlighet att boka enkelrum. Detta måste först undersöka med guiden på resan, då får du också prisuppgift. Finns möjlighet att boka enkelrum får vi ett meddelande av guiden. Sedan skickar vi faktura till dig för enkelrumstillägg.

 I priset ingår

- Guide
- Hyra av mc (normalt BMW GS 700-800)
- Försäkring av motorcykel
- Transport av bagage Malaga Airport-Tolox tor
- Boende i delat dubbelrum i La Posada Azul i Tolox 
- Frukost som vi tillagar själva
- Middag första och sista kvällen som vi lagar själva
- Max tio deltagare

I resans pris ingår inte
- Reseförsäkring för deltagare
- Flyg till och från Malaga
- All övrig mat och personliga utgifter
- Entrébiljetter till sevärdheter i samband med utflykter 
- Tillägg för ev enkelrum
- Tillägg för större mc
- Personlig skyddsutrustning och hjälm

Resans upplägg
Du bokar din egen flygresa till Malaga Airport med avtalad ankomsttid (före 12.00 ankomstdagen)  för en vecka i Spanien. Det går utmärkt att  samtidigt passa på att ta några extra semesterdagar i Malaga som har gott om både sevärdheter och billiga hotellrum.

SMC bokar motorcyklar (normalt BMW GS700-800) och boende i dubbelrum på La Posada Azul i byn Tolox. Frukost ingår som vi tillagar själva. Arrangerade dagsturer med SMC-guide, alternativt körning "i egen regi". Gpx-filer finns över de tänkta dagsturerna för den som är intresserad. Större mc kan hyras mot tillägg.

På flygplatsen tas övrigt bagage om hand och det transporteras till boendet i Tolox.

Pass eller motsvarande legitimation
Senast två veckor före avresan ska en scannad kopia av ditt pass ha skickats som bifogad fil till SMC:s guide eftersom detta krävs för registrering av boende i Spanien.

La Posada Azul
Vårt boende under veckan ligger i byn Tolox, ca 50km väster om Malaga. På bottenvåningen finns ett enkelrum med separat dusch/wc, fullutrustat kök med disk- och tvättmaskin, matrum och TV-rum. På andra våningen finns 4 dubbelrum (varav 3 med separata sängar) och wc/dusch på rummen. På tredje våningen finns ett större dubbelrum med separata sängar, wc/dusch och kök samt en solaltan med sittgrupp och grill. 4G modem finns i huset. Beroende på antalet deltagare, kan det finnas möjlighet till enkelrum mot tillägg. P-plats för MC finns i anslutning till Posadan. Detta undersöks med guide. Mer information och bilder finns på hemsidan för La Posada Azul. 

Tolox
Tolox är en typisk spansk by som ligger på en sluttning. Praktisk information om restauranger, affärer, bankomater, apotek med mera av intresse i Tolox och andra närliggande byar, får du när du bokat din plats på resan. Var beredd på att det blir en del promenader.

Dagsturerna
De guidade dagsturerna har körpass på ca en timma. Normalt gör vi fikastopp och lunchuppehåll under dagen. Givetvis stannar vi då och då och pausar för att ge möjlighet till fotografering mm när gruppen kan parkera säkert vid sidan av körbanan. Vi startar dagsturerna tidigast kl 09.00 och återkommer till Tolox ca kl 17.00. Deltagare som vill, får gärna köra på egen hand. Då tar deltagaren själv ansvar för sin resa under dagen. Vid återkomsten till Tolox, går vi varje dag igenom hur dagen varit och tittar lite på morgondagens tur. På kvällen kan vi äta middag gemensamt (om du vill) på någon av byns restauranger om vi inte lagar maten själva.

Motorcyklarna
Som hyrestagare binder du dig personligen till att följa ingånget avtal med uthyraren utan inblandning av SMC. Du ansvarar personligen för den hyrda motorcykeln. Du tar ansvar för din egen tidsram och planerar avgångstid för flyg och återlämnande av motorcykeln.
Vi kör i första hand på BMW 700GS och 800GS men det går att få BMW GS1200 mot tillägg 700kr/v. Vissa perioder är det väldigt hårt tryck hos mc-uthyrarna så vi kan erbjudas andra alternativ.

Motorcyklarna är försäkrade hos uthyraren. Vid uthyrningen registreras deltagarens kreditkort och självriskbeloppet reserveras. Om en deltagare orsakar skada på den hyrda motorcykeln ska vederbörande räkna med att krävas på beloppet av uthyraren. Självrisk vid en skada är fn 700€, 800€ eller 1200€, beroende på hyrd mc-modell.

Deltagarens ansvarar för följande:
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort
- En giltig reseförsäkring - kolla ditt reseskydd och avbeställningsförsäkring! 
- Europeiskt sjukförsäkringskort
- Flygbiljett till och från Malaga. 

SMC:s guide i Andalusien
SMC:s guide på våra resor i södra Spanien är Roger Söderbom som har rest och guidat flera motorcykelresor i Andalusien. Frågor om resan besvaras av Roger på telefon 0704-507010 eller e-post

Vem är Roger Söderbom?
Jag heter Roger Söderbom och blev guide i SMC Travel för några år sen. Mitt uppdrag hittills är Andalusien, längst söderut i Spanien med fantastiska mc-vägar och ett underbart klimat. Lägg därtill natur- och matupplevelser utöver det vanliga. Att det dessutom är enkelt att ta sig dit är ett plus. Efter bara drygt 4 timmar från Stockholm, kan vi börja åka krokiga vägar direkt.

Jag tog mc-kort (på Vespa) 1963 men köpte min första tunga mc 1967. Ett år senare var jag med och bildade Östra Aros MCK i Uppsala och blev ganska snart medlem i SMC. Mindre än två år senare blev jag inblandad i den centrala verksamheten i SMC och var ansvarig för SMC-kansliet under 10 intensiva år. Dessemellan blev det många mc-resor, både inom och utom Sverige.

Jag har sedan tidigt 70-tal varit intresserad av grundkurser (avrostning) för motorcyklister och var med och startade upp ”BKK på gokartbana” (numera Knixkurser) på Rörken utanför Uppsala. Efter en vecka på de spanska vägarna, kan man dra många paralleller till Knixkurserna.

Jag är numera ”dagledig” men har en bakgrund i 48 år på Posten. Förutom mina övriga föreningsengagemang, fyller huset och barnbarnen stora delar av min tid. 

 

 
Vår man i Andalusien, Roger Söderbom. 

Klicka på bilderna för att se dem i större format! 


Fotopaus längs slingrande väg vid sjön vid Zahara


På vägen mot smurfbyn


Körning på kurviga vägar


Kurvigt, brant och smalt och kul! 


Dag 1, Carratraca


Glada resenärer!


Fotostopp vid vacker vy. 


Den obligatoriska bilden från Tolox. 


Var beredd på kurviga vägar på resan!