Resan dag för dag

2014-11-13

Dag 1

Utresa  från Arlanda flygplats

Dag 2 - Ankomst till Arequipa

Första dagen anländer du i Arequipa, den livliga vackra ”vita” staden i södra Peru. Här kommer vi att informera er om den kommande resan. Resten av dagen kan du promenera på gatorna i Arequipa och besöka den berömda Plaza de Armas och museerna i "vita staden".

Dag 3 - Arequipa - Puerto Inca

Ett tidigt "Rise & Shine", eftersom vi har en lång resa framför oss. Efter 160 km når vi Stillahavskusten. Vi följer Pan-American Highway norrut. Denna spektakulära väg för oss i slutet av eftermiddagen till Puerto Inca. Beläget nära en naturlig vik, här övernattar vi. I närheten av hotellet hittar du mycket intressanta Inkaruiner.

Dag 4 - Puerto Inca - Nasca

På väg till Nasca. Fortfarande på Pan-American Highway norrut. Under dagens tur får du en "Dakar-känsla", de breda vyerna och oändlig sand. Efter 100 km kommer vi betala ett besök på Chauchilla kyrkogården. På eftermiddagen kan du flyga över den världsberömda Nasca linjerna.

Dag 5 - Nasca - Chalhuanca

Strax efter Nasca påbörjar vi stigningen upp mot "Mighty" Anderna. Om du någonsin har ridit på "Tail of the Dragon", kommer du att älska de 60 milen med många ”twisties” och kurvar. Detta är lama-land. Lunch kommer vi att äta i Puquio, mindre känt hos turister med en mycket attraktiv "Plaza de Armas" (stora torget). Vi följer den slingrande vägen till Chalhuanca, där vi övernattar i ett mycket trevligt hacienda-liknande hotell i "mitt i ingenstans".

Dag 6 och 7 - Chalhuanca - Cuzco

En annan fantastisk körningsdag över Anderna. Vi hamnar i Cusco, den antika huvudstaden i Inkariket. Nästa dag börjar med tillval "Walking City Tour i Cusco". Eftermiddagen är din att fritt disponera. Det finns en hel del Inkaarv att upptäcka och besöka i och runt Cusco. Cusco erbjuder också ett pulserande nattliv: dags för lite Pisco Sour ("nationaldrycken").

Dag 8 - Cusco - Ollantaytambo

Från Cusco kör vi till "Sacred Valley of the Incas". Längs vägen kommer vi att besöka några fler Inkaruiner. Målet är Ollantaytambo, känd för sin enorma Inkafästning.

Dag 9 - Machu Picchu

Det finns ingen befintlig körväg till Machu Picchu. Vi kommer därför att ta oss med tåg längs Urubamba floden. Vid ankomsten till Aguas Calientes (Machu Picchu Pueblo) åker vi buss till ingången till den förlorade staden. De spanska conquistadorerna hittade aldrig denna plats i djungeln och nu vet du varför! En absolut höjdpunkt på denna tur.

Dag 10 - Ollantaytambo - QuinceMil

Tillbaka på motorcyklarna igen, på väg till Amazonas regnskog. Vi tar InterOceanico (InterOcean motorvägen), mellan Peru och Brasilien. På östra sidan av Anderna sover vi i en liten stad.

Dag 11 och 12 - QuinceMil - Puerto Maldonado

Idag ner till Amazonas djungel. Sent på eftermiddagen är vi framme i Puerto Maldonado. Här parkerar vi motorcyklarna för 2 nätter. "Lokal" transport för oss till en lodge djupt i Amazonas djungel. De kommande två dagarna är djungel-liv. Alla måltider ingår här och så även utflykter.

Dag 13 - Puerto Maldonado - San Gaban

På morgonen återvänder vi med båt till Puerto Maldonado och vi startar våra motorcyklar igen. Sakta åker vi upp tillbaka till Anderna. Vi tillbringar natten i San Gaban i ett mycket enkelt(!) hostal.

Dag 14 och 15 - San Gaban - Puno

Från San Gaban stiger vi snabbt tillbaka till över 4.000 meter. En vacker körningsdag igen. Vårt mål idag är den högsta farbara sjön på jorden, Titicacasjön. Vi måste passera den stora staden Juliaca och det känns som att korsa New Delhi. Nästa dag kommer vi att utforska den berömda Titicacasjön med båt. Du kan göra en heldags turné eller en kort kryssning på Titicacasjön. Andra alternativ är att åka till ett gammalt Inca gravfält, eller bara ta en vilodag.

Dag 16 - Puno - Chivay

Det är dags att åka ner igen, men först måste vi erövra Anderna västerut på våra motorcyklar. Vi är på väg till Chivay. En vacker tur eftersom nästa dag kör vi till Colca Canyon, den näst djupaste dalen i världen, där den bästa upplevelsen är att upptäcka den mäktiga kondoren på nära håll.

Dag 17 - Chivay - Arequipa

Sista dagen på motorcyklarna. Vi går upp tidigt på morgonen för att möta den mäktiga kondoren i Colca Canyon och sedan vi är på väg tillbaka till Arequipa. På eftermiddagen kommer vi fram till den plats där allt började för 17 dagar sedan, Arequipa.

Dag 18 (26 september) - Arequipa - Lima 

På förmiddagen har du tid att utforska denna vackra "White City" en gång till. På eftermiddagen transfer till flygplatsen för flyget till Lima och din anslutning till din hemort.

Dag 19 (27 september) ankomst hem, beroende på flygschema

a

a