Nya Andalusien, höstresan, 16-23 oktober

2020-11-16

Varför inte förlänga MC-säsongen hösten 2021? Du flyger på egen hand till Malaga där en hyrd motorcykel och sex dagars härlig MC-körning på extremt kurviga vägar i vackra Andalusien väntar på dig. Vi bor i minilägenheter på ett hotell i Torremolinos strax utanför Malaga. Därifrån kör vi dagsturer med SMC-guider eller på egen hand för den som vill. Alla deltagare får GPS-filer på rutterna. Vägarna är osannolikt underbara för mc-åkning och vädret för det mesta behagligt för en svensk motorcyklist.

Boka resan här. 

SMC Travel resevillkor

Resans profil

Klicka här för att komma till beskrivningen för resans profil för Mat & Dyck, Kultur, MC-körning och Natur

Resans pris
Förare: 11 700 kronor (ingår Yamaha MT07/Tracer 700 eller motsvarande)
Passagerare: 6 500 kronpr
Enkelrumstillägg:1 800 kronor

Tillägg val av annan MC (betalas på plats)

Yamaha MT09/Tracer900/Tenere700: €60
Yamaha MT10/Super Tenere: €120
BMW R1250GS: €180

I priset ingår
- Hyra av mc Yamaha MT07/Tracer700 eller motsvarande i 6 dagar
- Boende sju dygn i Torremolinos
- Parkering på hotellets bakgård
- Transport mellan Malaga Airport-Torremolinos ToR (ombesörjes av/via hotellet)
- Två guider

I priset ingår inte
- Flyg till och från Malaga
- Reseförsäkring för deltagare
- Självriskeliminering MC 
- Måltider (frukost, lunch och middag)
- Bensin och personliga utgifter
- Enkelrumstillägg
- Tillägg för större MC (se ovan)
- Personlig skyddsutrustning och hjälm

Resans upplägg
Du bokar själv din egen flygresa till (dag 1) och från (dag 8) Malaga Airport. Fri transfer till vårt hotell ingår genom hotellets försorg. Det går utmärkt att samtidigt passa på att ta några extra semesterdagar i Malaga före eller efter MC-resan.  SMC bokar motorcyklar (normalt Yamaha) som vi hämtar ut under eftermiddagen på ankomstdagen.  Under sex dagar kör vi en daglig  heldagstur med två SMC-guider. Den som vill kan köra på egen hand. GPS-rutter över de tänkta dagsturerna finns för deltagare som är intresserade. Motorcyklarna lämnas tillbaks efter körning  dag 7(dagen före hemresan).

Torremolinos
Torremolinos är en f d fiskeby som från början låg utanför Malaga stad men är numera ihopväxt med Malaga. Den har kvar sitt ursprungliga äldre centrum där det finns fullt med restauranger och affärer.

Boendet hotel Bajondillo
Detta hotell ligger längs med stranden och har en egen restaurang och större pool. Rummen är s k studios, en minilägenhet bestående av ett badrum, pentry/kokvrå, samt ett större rum med två separata sängar, bord/stolar och soffa. Frukost finns att köpa i hotellets restaurang eller inhandlas i någon av matbutikerna utanför hotellet. Middag kan intas på någon av alla otaliga restauranger som finns längs strandpromenaden, i byns centrum eller på hotellet.

Dagsturer
De guidade dagsturerna har körpass på högst en timme. Givetvis gör vi lämpliga fika- och lunchuppehåll under dagen. Vi stannar då och då och pausar för att ge möjlighet till fotografering när gruppen kan parkera säkert vid sidan av körbanan. Vi startar dagsturerna kl 08.00 och återkommer till Torremolinos ca kl 17.00. Dagsetapperna varierar mellan ca 19 till 23 mil.

Då vi har två guider kommer vi under körningarna att dela upp oss i 2 grupper men köra exakt samma rutt och stanna på samma ställen. Om det finns intresse kan den ena gruppen hålla en något högre medelhastighet än den andra.

Deltagare som vill kan givetvis köra på egen hand och tar då själv ansvar för sin resa under dagen. Vid återkomsten till hotellet går vi varje dag igenom hur den varit och tittar lite på morgondagens tur. För de som vill blir det gemensam middag på någon restaurang.

Körkunskaper
Vi kommer att köra på kurviga vägar från morgon till kväll. Vi rekommenderar att du har erfarenhet av kurvor, endera från tidigare resor eller från (Knix-) kurser med SMC.

Deltagaren ansvarar för följande:
- Giltigt körkort, pass och/eller nationellt ID-kort
- En giltig reseförsäkring - kolla ditt reseskydd och avbeställningsförsäkring! 
- Europeiskt sjukförsäkringskort
- Ev självriskeliminering på hyr-mc
- Flyg till och från Malaga

Pass eller motsvarande legitimation
Senast en månad före avresan ska en scannad/fotograferad kopia av ditt körkort ha skickats som bifogad fil till SMC:s guide eftersom detta underlättar utlämning av mc.

Motorcyklarna
Som hyrestagare förbinder du dig personligen till att följa ingånget avtal med uthyraren utan inblandning av SMC. Du ansvarar personligen för den hyrda motorcykeln.  Motorcyklarna är utrustade med topbox och är försäkrade hos uthyraren. Vid uthyrningen registreras deltagarens kreditkort och självriskbeloppet reserveras. Om en deltagare orsakar en skada på den hyrda motorcykeln, kan man räkna med att avkrävas beloppet av uthyraren. Självrisk vid en skada är fn max 1000€ . 

Frågor om resan
Guider på denna resa är Erik Mårtensson och Ragne Gustafsson. Erik kan nås på 0705-607838 eller epost.

Vilka är guiderna?
Erik och Ragne har känt varandra länge genom jobbet (officerare i flygvapnet, numera pensionerade). De har genomfört många mc-turer tillsammans i Sverige, samt Spanien och Sydafrika. Båda har tidigare även guidat åt SMC.

Erik Mårtensson Ragne Gustafsson


En av många vita byarBara kurvor

 


Trånga gränder i byar och städer 


Vacker utsikt


Höga höjder


Staden Ronda


Vi stannar ofta för att fota och beundra landskapet

Många kurvor blir det!