Dolomiternas vackraste vägar, 8-18 juni

2018-11-13

Dolomiterna med sina höga berg och många dalar är som gjort för MC-touring. Det kryllar av bergspass och vägar som ger både fröjd för ögat och härlig MC-körning! För trettonde gången kör vi denna resa till norra Italien, med två av våra erfarnaste MC-guider. Resan börjar i Helsingborg där vi har vårt första boende. Vi kör till Hamburg varifrån biltåget tar oss ner mot München för vidare färd genom Österrike, över Alperna till Italien. Vi kör i och omkring Val di Fiemme och den alpina delen Sella Gruppe som är ett av Dolomiternas mest spektakulära områden. Vi kör även genom den av vingårdar och barrskogar dominerade Valle di Cembra. Under vistelsen kommer vi att köra många bergspass och på varierande vägar men nästan uteslutande asfaltsvägar. Vi bor, förutom biltågets liggvagn, på hotell av god medelklass där middag ingår i priset för resan.

Boka resan här.

SMC resevillkor. 

Dolomiterna dag för dag

Resans profil 

Klicka här så kommer du till beskrivningen av resans profil för Mat & Dryck, Kultur, MC-körning och Natur.

Resans pris
Förare: 
 18 900 kronor
Passagerare: 
14 900 kronor
Enkelrum: 
Möjlighet till enkelrum finns som tillval på en del resor. Kontakta guiden för denna resa om du har det önskemålet, och för prisuppgift. Eventuellt enkelrumstillägg faktureras separat.

I priset ingår

- Färja Helsingborg-Helsingör, Rödby-Puttgarden tur och retur
- Biltåg Hamburg-München med Urlaubsexpress tur och retur inklusive del i liggvagn och frukost
- Hotell två nätter i Österrike/Italien, del i dubbelrum inklusive frukost och middag
- Hotell fem nätter på Hotell Italia, Molina, Val di Fiemme, del i dubbelrum, inklusive frukost och middag
- Boende i Helsingborg/Ängelholm, del i 2/3 bäddsrum

I priset ingår inte
- Övrig mat & dryck
- Bensin
- Försäkringar 

Allmänt om resan
Älskar du kurvor, vacker natur och god mat? Vill du slippa autobahn och sätta dig på motorcykeln och köra i Alperna? Då är detta resan för dig. Dolomiternas vackraste vägar är en av våra klassiska resor som uppskattats av deltagare under många år. 

Förändring av resans upplägg och pris 
SMC Travel har blivit tvingade att göra ändringar i resan ”Dolomiternas vackraste vägar” jämfört med tidigare år. Orsaken är att flera sträckor med biltåg har upphört, idag finns endast ett fåtal alternativ kvar. Upplägget är nu resa med Urlaubsexpress mellan Hamburg och München. Det tåget är betydligt dyrare att resa med, dessutom går det bara en gång i veckan i vardera riktningen. Resan har därför förlängts med två hotellnätter för att kunna genomföras. Fler hotellnätter, dyrare tåg och dålig valutakurs betyder att kostnaden för resan ökat med ca 4 000 kronor. Samtidgt betyder det mer upplevelser och fler dagar i ett av Europas vackraste områden! 

Resan dag för dag

Körkunskaper
För att få ut så mycket som möjligt av resan bör du ha god erfarenhet av MC-körning och stor lust att köra på kurviga och branta vägar. Gå gärna en Knix-kurs före resan. Resan är trots detta upplagd så att det med fördel går bra att ha passagerare med för vi ser gärna att det blir flera motorcyklar med två personer på. Ta med dig ett gott humör och glöm inte att ta med badkläder för det finns inomhus pool att tillgå på hotellet. 

Vägval
Du har möjlighet att hela tiden köra med guide, men vill du köra på egen hand och ansluta till kvällen går det bra. Vi kör på allt från små, kurviga vägar till motorvägar. Motorväg kör vi i huvudsak av tidsskäl mellan färjor och tåg. Dagsetapperna varierar mellan 10 och 40 mil. Totalt beräknas vi köra cirka 250 mil, bort räknat resan till Helsingborg.

Rutter
Det kommer att finnas rutter till resan för TomTom och Garmin GPS. Rutterna består av enkla waypoint/målpunkts filer som i grova drag visar resans alla olika sträckningar. Avvikelser från rutterna kan ske pga. väder eller andra orsaker men de flesta delmål, och absolut slutmålen för dagsetapperna, är alltid rätt. Ruttfilerna kommer att vara tillgängliga 2 - 3 veckor före avresa.

Deltagarnas ansvar
- Giltigt körkort tas med.
- Medtag pass eller nationellt ID-kort.  
- MC-försäkring
- Reseförsäkring, kolla rese- och avbeställningsskydd 
Försäkringskassans sjukförsäkringskort bör du ha med dig.  

Frågor om resan
Hans Rönnegård, e-post, mobiltelefon 072-2046200
Örjan Andersson, på e-post , mobiltelefon 070-691 56 36

Guider i Dolomiterna
Guider på resan är Örjan Andersson och Hans Rönnegård, två av SMC mest erfarna guider. De guidar medlemmar runt om i Norden, Europa och världen och får alltid högsta betyg av resenärerna. 

Touring-rävarna Hans Rönnegård och Örjan Andersson tar hand om våra deltagare i Dolomiterna. 


Vi tar motorcyklarna på tåget Hamburg-München t o r 

 


Vackra vyer garanteras varje dag i Dolomiterna

 


Ibland svänger det åt vänster

 


Ibland svänger det åt höger. 

 


Vi är inte ensamma på MC i Dolomiterna. 

 


Många pittoreska byar passeras

 


Det blir en hel del hårnålskurvor

 


On top of the world

 


Fotostopp