Bikerhotellet Villa Löwenherz 7-16 juni 2024

Resan heter på tyska Freundschaftsfahrt. Det här är en vänskapsresa där SMC-medlemmar träffar tyska hojåkare. Körnöjet börjar i Travemünde när du lämnar färjan den 8 juni. Där välkomnas du av guiderna som kommer att vara med hela resan. Du kommer att bekanta dig med vackra gator, utsiktsplatser, motorcykelintressanta platser och sevärdheter i olika delstater. Vi kör genom Weser, Eder och södra Harz.

Utgångspunkten för våra turer är bikerhotellet Villa Löwenherz - www.villa-loewenherz.de - i Weserbergland. Villa Löwenherz är känt som ett motorcykelhotell utanför Tysklands gränser. Det finns en utsökt frukost och varje dag hemlagad middag så här kan du ta en matbit och något att dricka tillsammans med andra hojåkare från hela Europa.

Varför vänskapsresa? Det innebär att köra hoj med tyska vänner och lära känna nya vänner. Det är vad den här resan handlar om. SMC har anordnat resor för medlemmar i flera år. Sommaren 2017 arrangerades denna åktur av SMC/Fema för första gången och den blev en omedelbar succé. Guiderna i Tyskland kommer från Hessen och Niedersachsen. Syftet med resan är att introducera svenska motorcyklister till solsidan av motorcykelåkning, vänskap och kultur i Tyskland.

Boka resan här

SMC Resevillkor


Resans profilDu är en erfaren motorcyklist. När din resa går på motorvägar behöver du kunna hålla den hastighet som motorvägen i landet du färdas i tillåter. Ibland är sträckorna vi kör långa att du behöver vara i en god fysisk form för att kunna köra säkert under längre tid.

Klicka här för att komma till beskrivningen av resans profil för MC-körning, , Kultur, Mat & Dryck och Natur

Pris
Förare: 20 000 kr
Passagerare: 19 000 kr
Enkelrum: finns inte på denna resa
Priset kan komma att påverkas av ändrade valutakurser. Vid större förändringar kan priset justeras med högst 10%.

I priset ingår
- Färja t o r Trelleborg-Travemünde. På hemresan ingår del i fyrbäddshytt
- Fem nätter del i dubbelrum på Villa Löwenherz, inklusive frukost och middag
- Två övernattningar i Celle, inklusive frukost och middag
- Guider, varav en svensktalande
- Museibesök och sevärdheter


I priset ingår inte
- Bensin
- Övrig mat och dryck
- Försäkringar

Eftersom det här är en vänlig resa kommer du att bli upphämtad av guiderna vid färjan. En liten koll på dina körkunskaper kommer att ske när du anländer till hotellet inför den första natten. Om du känner dig osäker kommer du få tips från våra guider. Du är välkommen att prata med guiderna i förväg, de vill att du ska känna dig bekväm inför och på resan. Vi tipsar gärna att gå någon av SMC:s kurser KNIX, BKK och Gruskurser innan din resa.

Både på utresan och på hemresan från Villa Löwenherz ska vi visa dig intressanta saker om Tyskland.

Om det finns några matintoleranser, vänligen meddela oss så tar vi hand om detta på boendet.
Datum: 8 juni 2024 (ankomst till Tyskland) till 15 juni 2024 (avresa till Sverige)

Frågor om resan
Guiderna svarar på frågor om resan.
Søren Rieck - e-post

Guide
Søren "Wikinger“ Rieck - Andersen är dansk, har bott i Göteborg 1982-1996. Han talar svenska. Sören är ansvarig för säkerhet under körningar liksom teknik och tekniska problem. Han kör en VZR 1800 M ombyggd som Old School Chopper, en 1979 AME Old School Honda CB 550 och på wintern en Kawasaki Versys 650. Søren / Wikinger är en passionerad motorcycklist sedan 40 år. 

Bikerhotellet Villa Löwenhertz

Tyska teamet

Edersee

Das umgekippte Haus

Blick zum Steinhuder Meer

Skywalk