Viva Italia dag för dag

2018-11-13

Torsdag 
Du väljer själv lämpligt flyg till Milano och tar dig till MC-uthyrningen för uthämtning av din hoj under eftermiddagen. På motorvägen till Bologna bekantar vi oss med hojarna och checkar framåt kvällen in på vårt hotell som ligger på gångavstånd från Ducatis hjärta. Ca 220 km.

Fredag
På förmiddagen besöker vi Ducatimuseet och får även en guidad tur i fabriken. Efter lunch kör vi snabbaste vägen till vårt hotell Du Soleil vid stranden i Rimini, där vi bekantar oss med den kända badorten. Ca 120 km.        

Lördag
Till Misanobanan tar vi oss med egna hojar alternativt taxi. Där ser vi på kvalificering till Moto 3, 2 & MotoGP samt får uppleva atmosfären på och runt banan. Tid för en sväng eller bad finns också.  

Söndag
Tillbaka till Misanobanan för helgens klimax i form av racen i Moto 3, 2 & MotoGP. 2018 vann italienaren Andrea Dovizioso ett spännande race före Marc Marquez. Tid för en sväng eller bad finns också.

Måndag
Inspirerade av helgen kör vi slingrande och vackra MC-vägar genom Toscana till San Gimignano, ett av Unescos världsarv. Här bor vi två nätter på fina Hotell Villa Belvedere  just utanför murarna. Ca 240 km.     

Tisdag
Efter frukost på altanen ger vi oss ut på de fina vägarna i regionen. Självklart blir det även tid till att njuta av poolen och att besöka den unika byn. Ca 200 km.

Onsdag
Vi fortsätter genom Toscana mot Medelhavet och Riomaggiore i Cinque Terre. Då de små byarna vid havet har näst intill obefintliga parkeringsmöjligheter bor vi strax utanför byn på hotell Due Gemelli med magnifik utsikt över Medelhavet. En shuttlebuss tar oss dock dit vi vill. Ca 230 km. 
   
Torsdag
Är en vilodag då du har möjlighet att utforska Cinque Terre genom att vandra längs havet, bada och ta tåg eller båt tillbaka. Vill du hellre köra hoj kan du t ex köra de svindlande vackra vägarna till en annan by i området – Monterosso - och tillbaka igen.   

Fredag
Vi lämnar Cinque Terre och fortsätter österut genom bergen mot charmiga Rapallo vid Medelhavets strand.  Här bor vi på hotell Giulio Cesare med perfekt läge ca 150 m från strandpromenaden! Även här stannar vi två nätter. Ca 150 km.

Lördag 
Vi kör en härlig tur i bergen norr om Rapallo på ca 185 km. För den som föredrar bad och/eller utflykt till pittoreska Portofino går det förstås också bra. 

Söndag
Efter frukost styr vi tillbaka mot Milano för att lämna tillbaka hojarna och flyga hemåt igen. Färden går så stor del som möjligt via mindre vägar. Ca 210 km.


Vi söker upp kurviga vägar!

 


Vacker plats för bensträckare

 


Cinque Terre

 


Utsikt från hotellrummet 

 


Grönt och skönt i Italien

 


Sitter du med oss på läktaren i Misano nästa år?