Höst i USA, dag för dag

2020-11-17

Detta är resplanen för USA i höst, 29 oktober-7 november

Dag 1 Sverige-Los Angeles (lördag 29 oktober)
Guiden anländer till flygplatsen (LAX) i Los Angeles vid lunchtid. Guiden kommer att ha en servicebil som man kan samåka till hotellet i eller i annat fall tar man shuttle-bussen till Hollywood och Highland Gardens Hotel. Incheckning på hotellet i dubbelrum/lägenheter. Hotellet ligger i hjärtat Hollywood.  Under kvällen tar vi oss ner till Sunset Bouleward (gång eller servicebil) för införskaffa nödvändiga förnödenheter inför resan. Första avstämningsmötet är vid hotellets pool kl 18:00 (lokal tid). Då får ni all information inför resan.

Dag 2 Hollywood-Santa Monica 12 mil (söndag 30 oktober)
Frukost på hotellet (typ kaffe, bulle och juice). Avresa med servicebil för att hämta hojarna på La Chienega Bouleward i Hollywood vid 09:00. Vi bekantar oss med hojarna under ett par timmar. Sedan kör vi till Hollywood för att äta lunch. Efter lunch åker vi Mulholland Drive upp till en fantastisk utsiktsplats, vi kör genom Beverly Hills, där många kändisar bor och till Santa Monica Beach för att känna på Stilla Havet. Under sen eftermiddag kör vi från Santa Monica genom Los Angeles (Down Town) för att anlända i skymning i Hollywood. Kvällen ägnas till att planera och packa inför äventyret.

Dag 3 Hollywood-San Diego 22 mil (måndag 31 oktober)
Efter frukost lämnar vi våra resväskor på bas-hotellet, tankar upp våra hojar och startar vår resa söderut. Vi kör I-405 och stannar för lunch vid Seal Beach. Sedan blir det kustvägen Highway 1 mot San Diego. Incheckning på Beachside Inn vid Stilla Havet. Restauranger för middag finns i hotellets närhet. Denna kväll firar amerikanarna Halloween vilket brukar vara sevärt, här går man ”all-in”!

Dag 4 San Diego-Wellton 33 mil (tisdag 1 november)
Efter frukost åker vi till ”down town” i San Diego och besöker USS Midway Museum. USS Midway är ett hangarfartyg med flygplan och helikoptrar som togs ur bruk 1997. Efter besöket tankar vi upp och så styr vi österut mot Arizona. Vi kör följer den mexikanska gränsen och stannar i Jacumba för att inspektera ”muren”.  Vi lämnar Kalifornien, och avslutar med att checka in på Microtel Inn & Suites i den lilla ökenstaden Wellton i Arizona. Grillparty vid poolområdet brukar vara populärt eftersom det knappt finns någon restaurang i närområdet. 

Dag 5 Wellton-Phoenix-Flagstaff 47 mil (onsdag 2 november)
Tidig start på morgonen för att undvika den värsta hettan. Vi åker i ”vilda västern” och ökenlandskap för att ta en välbehövlig längre paus i utkanten av mångmiljon staden Phoenix, Arizona. Efter lunch styr vi norrut mot Flagstaff på I-17. Här är det berg och en helt annan naturupplevelse. Vid ankomst, under kvällen, checkar vi in på Days Inn i Flagstaff. Restauranger för middag finns i hotellets närhet.

Dag 6 Flagstaff-Grand Canyon-Kingman 41 mil (torsdag 3 november)
Återigen en tidig start på morgonen. Nu kan det vara ganska kallt så medtag varma kläder. Vi kör 13 mil till Grand Canyon genom Kaibab National Forest. Vi besöker den södra delen av Grand Canyons (South Rim) under dagen och äter lunch i den miljön. Tidig eftermiddag styr vi söderut på väg 64 och svänger västerut på Route 66. Vi stannar vid Roadkill Cafe, Route 66 och äter middag. Anländer (i mörker) till Kingman Arizona, på kvällen efter 28 mil och checkar in på Ramada Kingman för natten. 

Dag 7 Kingman-Hoover Dam-Las Vegas 18mil (fredag 4 november)
Efter frukost stannar vi till vid Route 66 museum och sedan tar vi en förmiddagstur upp till Hoover Dam på I-93, 12 mil. Dammen ligger precis på gränsen till delstaten Nevada och dämmer upp Lake Mead. Därefter kör vi och stannar till i cowboy-staden Boulder City för att äta en sen lunch (Southwest diner). På eftermiddagen rullar vi in i Las Vegas (6 mil) och kör Las Vegas Bouleward (”The Strip”) ända fram till hotellet som skall härbärgera oss i två nätter. Incheckning och garagering av motorcyklar vid Best Western Casino. Där har vi genomgång av allt man kan göra i Las Vegas.

Dag 8 (lördag 5 november)
Ingen samordnad motorcykelkörning och inget spikat program för dagen. Fria aktiviteter är på schemat. Vi övernattar på samma hotell även denna natt. 

Dag 9 Las Vegas-Los Angeles 45 mil (söndag 6 november)
Efter frukost startar vi tidigt dagens ”långa” resa mot Los Angeles 45 mil (interstate 15). Varför jag poängterar ”långa” är därför att det brukar vara långa köer och trafiken kan flyta långsamt. Vi stannar till i Baker för frukost och i Victorville för lunch. Vi anländer till Hollywood (Kalifornien) och hotellet under kvällen. Vi checkar igen in på Highland Gardens Hotel och utvärderar resan vid poolen.

Dag 10 (måndag 7 november)

Efter frukost lastar vi väskorna i taxibussen och kör motorcyklarna till Eaglerider för återlämning. Där slutar mitt uppdrag som guide! Taxi till flygplats eller ev stanna kvar i Kalifornien.

 


Lake Meade

 


Det blir säkert en och annan hamburgare.

 


Viva las Vegas!


San Diego


Hoover Bridge


USS Midway


Joshua Tree


San Diego cementery