Våra resor 2022

Vill du resa på motorcykel men slippa att planera resrutter, boka färjor och boende? Känner du dig osäker på språket, vill du slippa åka ensam, vill du få tips av en kunnig reseledare och vill du få nya vänner? Då är du välkommen att hänga med oss på en SMC-resa. Klicka på rubriken så kommer du till resan. Resorna är öppna för alla SMC-medlemmar. Fler resor kan tillkomma under året och SMC Travel följer myndigheternas rekommendationer då det gäller corona.

Hur bokar man resor? Hur betalar man? När kommer reseinfo? Läs mer här. 

Andalusien på våren 26 mars - 2 april

Resan genomförd!

Varför inte börja MC-säsongen tidigt på våren? Du flyger på egen hand till Malaga där sju dagars härlig MC-körning på extremt kurviga vägar i vackra Andalusien väntar. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med SMC-guide eller i egen regi om du så önskar. Alla deltagare får kartor för de guidade turerna. Vägarna är osannolikt underbara för mc-åkning och vädret för det mesta behagligt. 
Guide: Roger Söderbom

 

 

På MC I Algarve, Portugal 2 - 9 april

Resan genomförd!

Häng med oss till Algarve i södra Portugal på våren. Du flyger till Faro, hyr en BMW hos Hertz och kör på kurviga vägar i ett vackert landskap. Temperaturen är behaglig och portugiserna är ett vänligt folk. Mat och dryck smakar bra och prisnivån är lägre än Sverige. Algarve har utsetts till världens bästa destination då det gäller stränderna och den som vill stannar några dagar för att uppleva dessa.
Guide: Olov Eriksson

 

 

Ostkanten 19 - 22 maj

Resan genomförd.

Mc-touring ska vara behagligt och varje dag innehålla vackra scenerier, fina vägar, intressanta stopp och upplevelser. Den populära resan Ostkanten har nu uppdaterats till en ny rutt. Vi kör en 4-dagarstur genom i östra Mellansverige och rundar Vättern. Kurviga, vackra vägar och det vackra svenska landskapet, hög klass på boende och mat gör denna tur till en underbar upplevelse att njuta av. Detta är en resa som även passar dig som inte har så stor vana av MC-touring.
Guide: Hans Eriksson

 

Kroatisk försommar 10 - 21  maj

Resan genomförd.

Den här resan är för dig som utöver rolig hojåkning på rejält kurviga och kuperade vägar i vackra omgivningar, också uppskattar naturupplevelser, ett kvällsbad eller bara en promenad i gränderna i någon av de medeltida byar vi besöker. Två nätter bor vi nära havet, men någon badresa är detta inte, tyngdpunkten ligger på MC-körning.
Guider: Göran Gustafsson och Lennart Lindgren

 

Tatra - Slovakiens bästa MC-vägar 27 maj - 5 juni

Resan genomförd!

Slovakien har länge varit en magnet för hojåkare från hela Centraleuropa, och nu hittar också allt fler nordbor hit. Bergen bjuder rejält kurviga och kuperade vägar, måttligt med trafik, och fina vyer. Vi börjar med att ta nattfärjan från Karlskrona till Gdynia. Genom Polen kör vi huvudsakligen motorväg, i Slovakien blir det nästan bara krokiga, mindre vägar. Vi kurvar oss kors och tvärs genom de ikoniska Tatrabergen, och njuter både av vägarna och naturen. Vi äter god centraleuropeisk mat, och får även några tillfällen till sightseeing. Vi besöker bland annat den fantasieggande borg där delar av vampyrfilmen Nosferatu spelades in.
Guider: Stig Larsson och Stefan Dangardt

 

Isle of Man TT 31 maj - 15 juni

Resan genomförd!

Följ med till en unik tävlingsvecka på en tävlingsbana med upplevelser som du kommer att prata länge om efter resan. Isle of Man lämnar ingen oberörd, smått chockad och småleende står du i den kraftigt lutande backen nedför Brayhill och undrar hur det går att köra 290km/h mitt i stan med en superbike, ofattbart helt enkelt.

Dagen efter kanske du sitter uppe vid Gooseneck i solen och ser när öns stjärnor jagar uppför berget efter nya segrar och varvrekord i ett tempo du inte trodde var möjligt. All annan racing du sett i ditt liv bleknar - IoM TT-Races är unikt i hela världen!
Guide: Fredrik Löfberg

 

Norrlandsgrus - Grusutbildning och friluftsliv 10 - 16 juni

Resan genomförd.

Detta är premiär för ett nytt koncept. Målgruppen är du som kör äventyrshoj och som vill, men inte riktigt vågat använda den i sitt rätta element, på grusäventyret. Detta är ingen enduroresa eller ett rally. Vi kör grusutbildning under två dagar enligt SMC School:s gruskoncept på nivå 1+2. Därefter kör vi grusvägssafari under fyra dagar på ändlösa norrländska grusvägar mestadels i Västerbottens inland. Vi sover i tält under bar himmel. Deltagarna har själva med sig allt de behöver för friluftsliv i sex dagar och sex nätter. Målsättningen är att dels göra deltagarna till säkrare grusförare, dels låta dem uppleva den fantastiska svenska naturen på nära håll. De som absolut måste sova inomhus i säng och äta på restaurang bör välja en annan resa.
Guider: John Päkkönen och Stefan Millgård

 

Sommarvecka i Harzbergen 13 - 20 juni

Resan genomförd

Harzbergen är ett populärt rekreations-område i delstaten Sachsen-Anhalt med fascinerande bergsformationer och intressanta städer. Harzbergen beskrivs som ”böljande terräng” och dess högsta topp ligger på 1142 meter. Vi kommer att bo fem nätter i staden Goslar med dagsturer till intressanta platser. Goslar är en fascinerande stad med cirka 1 500 vackra korsvirkeshus, vilket är fler än i någon annan tysk stad. Vi kommer att köra på bra hoj-vägar.
Resan startar på Kielfärjan från Göteborg måndagen 13 juni och vi tar färjan tillbaka från Kiel för att landa i Göteborg måndag 20 juni. I resans pris ingår frukost och middag på både båten och hotellet.
Guider: Göran Gustafsson och Lennart Lindgren

 

Freundschaftfahrt 18 - 26 juni 

Resan är genomförd

Vi tar färjan Trelleborg-Rostock, där vi möts av tre tyska MC-kompisar. De kommer sedan att under sju dagar dela med sig av sina tyska favorit-MC-vägar med klassiska Villa Löwenherz i landskapet Niedersachsen som bas. Här träffas motorcyklister från hela Europa. Halvpension ingår med stora frukostar och tysk husmanskost då vi bor på villan. En svensktalande guide visar dig runt i Hessen, Harz-bergen, sjödistriktet Sauerland och Steinhuder Meer. Totalt kommer du att köra 260-300 mil i Tyskland till och från hamnen i Rostock.
Guide: Sören Rieck-Andersen m fl

 

Pilgrimsresa på MC 25 juni - 1 juli

Resan genomförd

Att vara pilgrim är att vara på resa liksom att färdas på MC är också en resa. En resa med tid för eftertanke, självkännedom och kanske hitta rätt i livet. En möjlighet att komma ifrån vardag, stress, kalender, telefon och slippa vara nåbar hela tiden. Frihet att vara i nuet – här och nu när du sitter på din hoj och släppa alla måsten som tynger.
Guide: Curth Andersson

 

 

Norges Tak 7 - 13 juli

Resan genomförd

Norges Tak är en av våra klassiker och ses som den ultimata sällskapsresan på MC. I år körs resan delvis på nya vägar med start i Värmland med nya guider. Resan går till den norska fjällvärlden med de allra högsta topparna och vackraste vyerna. Vi färdas nästan bara på asfaltsvägar. Finns det någon grusväg så är det ett valfritt alternativ. Du får bland annat uppleva Geiranger, Trollstigen, Dalsnibba, Sognefjäll, Laerdal och Lom. Vi bor i hytter och vandrarhem. Välkommen med på den ultimata MC resan, MC-touring när den är som allra bäst!
Guider: Per Sjöberg och Jan Westergren

 

På MC i Alsace 10 - 20 juli

Resan genomförd

Vi kör till och i underbara Alsace, det franska landskapet mellan toppen på Vogesbergen och Rhenfloden, mellan tyska Pfalz och Schweiz. Resan börjar och slutar i Trelleborg och vi kör genom Tyskland som vi tyvärr delvis ser från motorvägarna. Väl nere i Alsace blir det mer kurviga vägar och en del berg. Lite sevärdheter är inplanerade också. Alsace ligger inte bara nära Tyskland, det har tyska gener också. Detta är en resa där inriktningen är mer njutning än utmaning. Vi kommer att bo på små hotell eller värdshus och även om vi inte går på stjärnkrogar så lär det inte gå någon nöd på oss. Alsace är känt för mat och vin och i Tyskland går man sällan missnöjd från bordet. Totalt blir körsträckan under resan drygt 300 mil.
Guide: Ole Holmblad

 

Kalla Kriget 1 - 5 augusti

Resan genomförd.

 
Under fem dagar kombinerar vi MC-körning med en titt i backspegeln för att se hur Sverige skulle skyddas under Kalla kriget. Vi besöker större museer och anläggningar som visar hur svenska försvaret hade tänkt skydda landet mot ”lede fi” under Kalla krigets dagar. Vi besöker bland annat Flygvapenmuseum i Linköping, Kustartilleribatteriet på Arholma, Veteranflottiljen (flottan) på Gålö och Luftvärnmuseet i Norrtälje. Resan körs mest på mindre belagda länsvägar där stadstrafik och motorvägar undviks. Vi bor på trestjärniga hotell. Resan startar i Österhaninge 1 augusti och avslutas på Arholma 6 augusti. Liknade resor med tema Kalla Kriget har genomförts åren 2018 och 2020 men denna resa har nya besöksmål och andra fina vägar!
Guider: Erik Mårtensson och Ragne Gustavsson

 

Grussafari "På gränsen" 5 - 10 augusti

Resan genomförd.

Grussafari på gränsen är en succé som upprepas 2022 i förbättrat utförande.  Vi kör ett grusäventyr i Värmland, Dalarna och på gränsen till Norge. Det är en all inclusive-variant där mat, boende och guider ingår. Vi kör på små slingrande grusvägar och traktorvägar genom djupa skogar och förbi mängder av sjöar. Dagsetapperna är mellan 20 och 30 mil varav merparten grus. Man kan delta och köra alla typer av offroad-motorcyklar med grova däck. Det är ingen ”enduroresa” även om vägstandarden är varierande. Du bör vara van grusvägsåkare och behärska din MC oavsett underlag.
Guider: Per Sjöberg och Jan Westergren

 

Norge för den yngre generationen 6 -12 augusti

Resan genomförd.


Om du är 35 år eller yngre, är intresserad av aktiv körning, kör en landsvägs-MC och vill uppleva Norges storslagna natur är detta resan för dig. Kanske har du nyligen tagit MC-kort eller vill göra din första utlandsresa på motorcykel? Vi kör en vecka i Norge på asfaltsvägar och under den veckan kommer du att få se Norges vackraste vyer i form av bland annat Rjukan, Lysebotn, Preikestolen, Aurland, Lærdal, Jotunheimen, Geiranger, Trollstigen och mycket, mycket mer. Detta är en resa som passar både tjejer och killar. Resan vänder sig till dig som har en mindre semesterbudget då boendet består av stugor med 2-5 bäddar. Resan passar dig med A2-körkort och uppåt. I första hand vänder sig denna resa till medlemmar som inte fyllt 35 år.
Guider: Mathias Bauer och Johan Lindström

 

Skottlands bästa vägar 15 - 28 augusti

Resan genomförd

Detta är en resa för dig som vill uppleva det mesta och bästa av Skottland. Vi färjar Trelleborg -Travemünde med nattfärja och övernattar sedan i Arnhem i Nederländerna. Dag 2 färja Ijmuiden-Newcastle för att sedan njuta av Skottlands vägar, säckpipor, slott, pubar och andra sevärdheter. Naturen är storslagen och människorna mycket gästvänliga. Vi kommer att övernatta i Muirhead, Isle of Skye, Ullapol, Invergordon, Pitlochry och Edinburgh. Självklart kommer vi att besöka både slott och whiskydestillerier. I Edinburgh ingår dessutom fantastiska Military Tatto! Skottland är ett drömresmål för knuttar eftersom vägarna är som skapta för motorcyklister – även om de kör på vänster sida.
Guide: Frank Lindström

 

 

Dagen D - De första 24 timmarna 9 - 11 september

Resan genomförd

Detta är en resa för dig som aldrig har varit i Normandie och som vill veta mer kring historien om Dagen D. Vi kommer att besöka de platser där invasionen tog plats i kronologisk ordning; de södra och norra flankerna, stränderna, batteriplatser, Point de Hoc, kyrkogårdar och mycket mera. Guiden berättar vad som hände på de olika platserna. En viktig el av resan är det normandiska köket med alla dess läckerheter; ostron, grodlår och calvados för den som vågar och vill. Alla nätter bor vi i dubbelrum på hotell Vi reser med färjan Göteborg och Kiel, övernattar i Arnhem och bor sedan i Bayeaux och gör dagsutflykter i Normandie.
Guide: Stefan Ekroth

 

Kullar, berg och alper - Tyskland och Frankrike 3 - 18 september

Resan genomförd

Detta är en resa med mycket MC-körning där landskapet är största upplevelsen med några sevärdheter under tiden. Rutten är lagd så att vi så snart det är rimligt viker av autobahn för att köra bland kullar, berg och alper. Där är vägarna krokigare, vyerna vidare och maten mer rejäl. Resan börjar och slutar i Trelleborg. Vi kör en del i Tyskland men mest i Frankrike. Frankrike är ett lite bortglömt men underbart MC-land! Vi bor enkelt men civiliserat. Även om vi inte går på stjärnkrogar så lär det inte gå någon nöd på oss. Fransoserna tar mat och vin på blodigt allvar och tyskarna stoppar korv och brygger öl på traditionellt vis.
Guide: Ole Holmblad

 

Rumäniens dolda skatter 4 - 19 september

Resan genomförd

Rumänienresan har blivit en mycket uppskattad resa med många upplevelser av både historia och natur i en del av Östeuropa som är okänd för många. Efter färjan Karlskrona-Gdynia kör vi genom Polen, Slovakien och Ungern för att efter 3 dagars körning anlända till norra Rumänien. Maramures, vårt första besöksmål, är ett område där människor har bevarat mycket av gamla traditioner. Den är känd för den glada kyrkogården i Sapanta, vackra träkyrkor och god mat. Vi besöker Draculas födelsestad Sighisoara som är den äldsta bebodda borgen i Östeuropa. Vi kör Transfågarasan och Transalpina,  två av Europas vackraste vägar som tar oss högt upp på bergstoppar. På vägen hem övernattar vi i Slovakien och Polen. Detta är vår allra längsta resa, cirka 500 mil, och den är lämplig för dig som har kört mycket MC, har erfarenhet av att köra i grupp och kan köra långt och länge i högt tempo.
Guider: Ana och Ronny Jansson

 

På MC i Algarve 1 - 8 oktober

Resan genomförd.

Häng med oss till Algarve i södra Portugal till hösten. Du flyger till Faro, hyr en BMW hos Hertz och kör på kurviga vägar i ett vackert landskap. Temperaturen är behaglig och portugiserna är ett vänligt folk. Mat och dryck smakar bra och prisnivån är lägre än Sverige. Algarve har utsetts till världens bästa destination då det gäller stränderna och den som vill stannar några dagar för att uppleva dessa.
Guide: Olov Eriksson

 

 

Kaliforniens bästa MC-vägar 5 - 16 oktober

Resan inställd!

Det här är resan för dig som struntar i den raka motorvägen till förmån för den mindre kuperade kurviga landsvägen. Resan börjar i Long Beach där vi hämtar vår hyrda hojar. Vi kör sedan över bergen via skidorten Big Bear ner mot öknen och ut till Las Vegas. Efter en vilodag fortsätter vi ut mot kusten via Death Valley för att först åka den vackraste delen av Highway nr 1 över Big Sur mot Monterey för att dagen efter vända tillbaka mot Santa Barbara. Vi avslutar sen med ett besök på den berömda Mulholland Hwy som är väldigt populär bland MC åkare.
Guide: Magnus Jansson

 

Nya Andalusien - Höstresan 15 - 21 oktober

Resan fullbokad, välkommen att stå på väntelistan. 

Varför inte avsluta MC-säsongen sent på hösten? Du flyger på egen hand till Malaga där fem dagars härlig MC-körning på extremt kurviga vägar i vackra Andalusien väntar. Vi bor i Torremolinos strax utanför Malaga och kör dagsturer med SMC-guider eller i egen regi om du så önskar. Alla deltagare får gps-filer för de guidade turerna. Vägarna är osannolikt underbara för mc-åkning och vädret för det mesta behagligt.  
Guider: Erik Mårtensson och Ragne Gustavsson

 

Touring i USA, 29 oktober - 8 november

Resan inställd!

Ny resa till USA planerad till 2023

Åk till USA i påsk 2023 istället. (följ länken)

När höstrusket är som värst här hemma i Sverige, varför inte hänga med på en MC-resa till västra USA. Vi kör cirka 220 mil i en härlig medeltemperatur på 24 grader i tre delstater; Kalifornien, Arizona och Nevada. Resan börjar och slutar i Los Angeles. Du får uppleva Vilda Västern, soliga Kaliforniens stränder och häftiga Hollywood, nattlivet i Las Vegas, magnifika Grand Canyon och storslagna Hooverdammen. Resan körs under 1,5 vecka i samband med allhelgonahelgen. Vill du komma tidigare eller stanna efter resan är det möjligt att kombinera.

Guide: Christer Lundberg

1000 kurvors höstvecka på Gran Canaria 19-26 november 2022

Vill du slippa höstkylan och novembermörkret hemma i Sverige för en vecka och dessutom gillar utmanande kurviga vägar, så kan denna resa till värmen med SMC Travel vara något för dig! Gruppen hinner med tiotusentals kurvor under veckan, när man åker upp och nedför bergen på Gran Canaria på de minsta och kurvigaste vägarna (99% asfalt).
Deltagarna flyger ner och kör med hyrda hojar och bor på en före detta bondgård nära pittoreska byn Fataga på Gran Canarias södra soliga sida. 

Guide: Micke Westin

Nya Zeeland - Från syd till norr 27 februari 2023 - 23 mars 2023

Resan är fullbokad, välkommen att stå på väntelistan!

Tycker du att storslagen natur är den viktigaste ingrediensen i en lyckad motorcykelresa? Har du länge drömt om att få se Nya Zeeland men inte slagit till än? Nu har du chansen att göra det tillsammans med ett gäng härliga SMC:are. Nya Zeeland är ett av de mest isolerade länderna i världen. Maorifolket, de första som upptäckte ön för ca 1000 år sedan kallade den för Aoteaora, långa vita molnens land. Tack vare den sena upptäckten av ön och det låga befolkningsantalet har landet en ren och orörd miljö. Sydalperna, fjordar och glaciärer skapar ett storslaget landskap på sydön. Den norra ön karakteriseras av vulkaniskt landskap och utbredd termal aktivitet. Vägarna är som gjorda för MC-körning och slingrar sig genom fantastisk vackert landskap.
Guider: Ana och Ronny Jansson

 

Best of West USA, genom tre delstater. 6-15 april 2023

Varför inte starta upp MC-säsongen 2023 med att hänga med till USA’s västkust?! Vi kör cirka 230 mil i en härlig medeltemperatur på 24 grader genom tre delstater; Kalifornien, Arizona och Nevada. Resan börjar och slutar i Los Angeles. Upplev Vilda Västern, soliga Kaliforniens stränder, nattlivet i Las Vegas, magnifika Grand Canyon, storslagna Hooverdammen och välkända Death Valley. Resan körs under 1,5 vecka i samband med påskhelgen.

Guide: Christer Lundberg