Kalla kriget (Norr) 31 juli - 4 augusti Resan dag för dag

2022-10-26

Måndag 31 juli - Signaltruppernas dag
Samling i Enköping, sedan en kort körning till Ledningsregementet för en guidad visning av signaltruppernas utrustning på Teleseum. Efter lunch startar vi resan norrut och stannar till för en kort titt på en unik svensk lösning: fd reservvägbas för Draken-systemet. Vi fortsätter sedan på mindre vägar till vårt hotell i Söderhamn. Dagsetappen är ca 23 mil.

Tisdag 1 augusti - Flygets dag
Efter frukost direkt ut till f d flygflottiljen F15 för ett besök på deras flygmuseum. Vidare på länsvägar till vårt hotell Härnösand. Dagsetappen är ca 22 mil.

Onsdag 2 augusti – Kustartilleriets dag
Vi börjar dagen med ett besöka Härnösands berömda fordonsmuseum, tillika Sveriges största under förmiddagen. Efter lunch kör vi ca 6 mil ut till fästningen på Hemsö för att där få en guidning genom såväl det tunga som lätta batteriet. Sedan avnjuter vi en traditionell soldatmiddag (ingår i resans pris) som serveras i anläggningens matsal. På kvällen inkvarteras vi i fästningens underjordiska logement, och får en känsla av hur det var för de 100-tals värnpliktiga soldater som tjänstgjorde där under Kalla Kriget!

Torsdag 3 augusti
Efter frukost kör vi mot en fd krigsflygbas i Sättna för att se hur en sådan var uppbyggd. Resten av dagen lägger vi tonvikten på härlig mc-körning under på ca 28 mil till vårt hotell i Bollnäs.

Fredag 4 augusti
Om möjligt blir det idag ett besök på en Civilförsvarsanläggning, men detta har tyvärr inte kunnat bekräftats vid skrivtillfället (sep 22). Annars återstår hemresan ner till Enköping på trevliga småvägar. Dagsetappen är ca 27 mil.

AJ 37 Viggen på F15

Hemsö fästning

SAAB J21A

Härnösands bilmuseum

Logement i bergsanläggning

J-21 Vampire

Sjömålsrobot 04

Fina MC-vägar!