Biketober på Daytona Beach 10–20/10

2010-01-13

Vi kröner mc säsongen med  en resa till Biketoberfesten i Daytona Beach. Vi hyr motorcyklar i  i Florida och cruisar tillsammans med 150-200 tusen andra bikers i det soliga Florida.

Cruising

Vi avslutar årets Mc säsong med en resa till Biketoberfesten i Daytona Beach. Tänk att få cruisa med 150000 andra hojåkare i det soliga Florida. På den här resan finns det något för alla. Möjligheter till sol och bad, flera mässområden med ett enormt utbud av motorcykla, både i originalutförande och påkostade specialbyggen, kläder, tillbehör och div. olika jippon och uppträdande och naturligtvis motorcykelåkning så mycket man bara orkar, enskild eller i grupp. Det ger oss möjligheter att träffa andra bikers att utbyta erfarenheter med, och kanske få nya vänner.

 

På väg

Resan börjar med flyg från Sverige till Miami där vi åker till Mc uthyraren och hämtar ut våra förbeställda motorcyklar, för att sedan åka till vårt Motell och sova ut efter en lång resa, och komma in i rätt tidsrytm. Vi åker sedan västerut genom Everglades träskmarker (hinner också med en alligator safari) för att på kvällen nå fram till Mexikanska golfen. Vi följer sedan Floridas väskust norrut och tar sedan av österut med sikte på Daytona Beach dit vi kommer på kvällen den 13:e oktober. Biketoberfesten pågår mellan den 14:e och 17:e oktober. Vi lämnar Daytona den 18:e fulla med intryck från en häftig tillställning, och vänder söderut med ett stopp på Kennedy Space Center. Vi kommer till Miami den 20:e och lämnar våra motorcyklar till uthyrningsfirman, och fortsätter till flygplatsen för hemresa.

 

Vägval

Vi kör mestadels på avgiftsfria Interstate- eller county and local highways helst i samlad grupp, men det finns möjlighet till körning på egen hand med samling på kvällarna.

 

Mat och boende

Vi bor i dubbelrum på förbokade motell där frukost oftast inte ingår.

 

Pris
Förare 16 900 kronor förutom hyra av mc. Passagerare 16 800 kronor

 

Detta INGÅR i resan:

Flyg från Sverige till Miami.

Boende 10 nätter i dubbelrum på motell i Daytona Beach och Miami.

Lokala transporter och vägavgifter.

 

Detta ingår INTE i resan:

Hyra av mc.

Mat och dryck.

Inträden på Kennedy Space center och alligatorsafari.

 

Hyra av mc: Vi kan erbjuda Road King, Heritage Softil, Fat Boy, Street Glide, och Ultra Classic. Hyreskostnaden för 10 dagars hojhyra är 1498 dollar för 10 dagar inklusive alla avgifter som skatter, och försäkringar. Motorcyklarna fördelas efter principen" först till kvarn" eftersom det inte finns obegränsade valmöjligheter.

Länk till allmänna resevillkor