Resan dag för dag

2015-02-09

Dag1

Vi flyger från Arlanda via Chicago till bas-byn Orlando i Florida, där vi landar framåt 19-tiden. Lite stads-vandring i värmen inklusive en god middag någonstans väntar oss.

Dag 2 och 3

Uppe med tuppen tack vare Herr Jet-Lag!
Vi packar det vi ska ha med oss på turen, fikar lite, sen drar vi och hämtar våra hojar! Hejdå Orlando! Daytona Beach och Biketoberfest, here we come!
Biketoberfest! Ett extraordinärt MC-rally och lill-brorsan till Daytona Bike Week!
Sol, hav, värme, fest, flärd, musik, aktiviteter, utställningar, bad, mat, dryck och ALLT detta med en gemensam avsändare. Motorcykeln! Här leker vi bland hundratusentals likasinnade. Vi bor två nätter mitt i ett paradis för MC-intresserade!

Dag 4

Vi lämnar högtrycket i Daytona Beach och fortsätter söderut längs berömda highway A1 mot kvällens destination, Vero Beach. Vi bor på The Surf Club Hotel,.ett mästerverk i 60-tals resort-kitsch!  Resorten har förvisso sett sin storhetstid komma och gå, men den erbjuder ändå ett lugn och familjär komfort som vi gott kan behöva efter Biketoberfest! I Vero Beach gäller det beach och pool-häng, strand-promenad, umgänge med den snälla familjen som driver resorten, god mat och på-bättring av solbrännan!

Dag 5 och 6

Vi fortsätter söderut mot Miami Beach, denna dag dock med en liten twist!
Vi lämnar sand och hav en tid och drar inland igen ner mot stora Lake Ocheechobee innan vi svänger ut mot kusten och salsans och Mojitos hemstad Miami Beach. Vi bor centralt, på strippen, vid havet på berömda Ocean Drive.
Här är det liv i luckan! Vi får två nätter på oss att upptäcka Miami Beach. Den här statsdelen har en mycket stor kubansk kulturprägel! Det syns, och hörs! Madre de Dios!

Dag 7 och 8

Mot Key West! En relativ lång men underbar dag i sadeln, hela vägen ner och ut i Gulfen till mytomspunna Key West, där vi bor nära händelsens Duval St.
Under tiden vi besöker Key West pågår en kulturhändelse utan motstycke, nämligen Fantasy Festival! Håll i hatten! “Anything goes” på Key West under Fantasy Festival. En folkfest och explosion av färg, musik, kultur och glädje!

Dag 9

Norrut tillbaka till fastlandet och västerut in i träsket, och om inte alligatorerna tar oss så lär vi nog vara framme på kvällens destination hos Miccosukee Indianerna på sen eftermiddag! Krokodil-brottning någon? Eller en båt-tur ut i det ändlösa träsket?

Dag 10

Vi fortsätter västerut mot mexikanska gulfen och den magiska, mystiska ön Marco Island som är känd för sin fantastisk natur, matkultur ochde  otroliga vita stränderna. Här stannar vi gärna en natt och njuter i allsköns ro av det denna sago-ö har att erbjuda!

Dag 11 och 12

Tidig start! Resans längsta sträcka!  (35 mil)
Vi lämnar Marco Island bakom oss och kör norrut med bas-staden Orlando i siktet. Vi åker och njuter i sakta mak av ett blandat landskap av bl.a träsk, skog och lantbruk och når Orlando på sen eftermiddag. Efter vi lämnar tillbaka våra hojar får vi hela två nätter på oss att njuta av äventyret Orlando med allt vad staden har att erbjuda. Shopping! Kultur! Disney World! Sea World! Epcot Center! Universal Studios etc. etc.!
Här är det fria aktiviteter efter önskemål!

Dag 13

Vi flyger hem till Arlanda, Sverige via Chicago eller Newark och landar tidigt på morgonen dagen därpå dvs. den 28:e Oktober.

a

a