Ingen avgift för MC-parkering i Stockholm

2012-07-26

Stockholms stad har i dagsläget inga planer på att börja ta betalt för MC-parkering. Det tackar SMC för! Det finns inga garantier för att Stockholms generösa MC-parkeringar är för evigt. SMC kommer självklart att följa frågan.

Stockholms stad har överlägset flest platser med fria MC-parkeringar i Sverige. Det är bland annat ett resultat av mångårig kontakt med SMC Stockholm. Parkeringar finns runt om i hela staden och kan enkelt hittas genom en mobil app eller genom hemsida. Många pendlar med motorcykel eller moped klass I in till Stockholms city då man kan köra förbi köer, slipper trängselavgift och höga parkeringsavgifter.

Ett antal SMC-medlemmar i Stockholm kontaktade SMC sedan man hört att Stockholms stad ska börja ta betalt även på MC-parkeringarna. SMC har efterlyst svar och nu fått det från Trafikkontoret.  Det finns idag inga planer på att avgiftsbelägga dem även om man ger exempel på olika lösningar på problemet med förvarning av P-biljett.

SMC tackar för svar från Trafikkontoret i Stockholms stad. Självklart kommer vi att fortsätta arbeta för avgiftsfria MC-parkeringar, inte bara i Stockholm utan i hela landet.

Alla parkeringar finns på hemsidan trafiken.nu.
MC-parkeringarna kan laddas ner via mobil app. Läs mer här.
Svar från Stockholms stad.


En väl utnyttjad avgiftsfri MC-och moped klass I-parkering.