Årsmötes-seminarier 2024

Bered dig på en inspirerande upplevelse! Har du säkrat din plats på årsmötet och/eller storkurshelgen, men inte anmält dig till årets uppsättning av engagerande föreläsningar? Nu är det dags! Vi ser fram emot att ha dig med oss för att dela kunskap och inspiration. Kom ihåg att din anmälan behövs senast den 10 april. Det är en fin möjlighet att lära sig nytt och träffa andra. Hoppas vi ses där!

ANMÄLAN STÄNGD!

13:00-13:50:


- Svedea Stefan Karlsson. Tips och råd från Svedea inför den kommande MC-säsongen. Trafikförsäkringsskola live med öppna frågor och svar.

- POSOM Leslie Öqvist. Presentation av POSOM samt dialog och genomgång av SMC krishandlingsplan nationellt och plan för lokal anpassning/användning. SMC Travel krishandlingsplan presenteras som inspiration.

- SAR SWEDEN Nils-Gunnar, Arne, Mikael och Tord. SAR Sweden är en ideell organisation som specialiserar sig på att med sin mc bistå polisen med att söka efter försvunna personer. Deras arbete fokuserar främst på att hitta vilsegångna barn, äldre, eller personer med psykisk ohälsa eller demenssjukdomar, och de utför sina insatser helt ideellt, dygnet runt.

- Vad händer efter olycka? Peter Kronlund (SMC). Föreläser om händelser kring MC-olycka.

- 
SMC Travel, att bli guide. Erik Mårtensson (SMC). Att vara en SMC-guide: en medlem visar vägen och inspirerar andra att bli guide.

- 
SFRO Gustaf Ridderstolpe & Hans Pihlblad (tbc). Organisationens syfte är att hjälpa byggare att konstruera sina egna fordon och registrera dem för väganvändning.

14:00-14:50: 


- Svedea Stefan Karlsson. Tips och råd från Svedea inför den kommande MC-säsongen. Trafikförsäkringsskola live med öppna frågor och svar.

- POSOM Leslie Öqvist. Presentation av POSOM samt dialog och genomgång av SMC krishandlingsplan nationellt och plan för lokal anpassning/användning. SMC Travel krishandlingsplan presenteras som inspiration.

- SAR Sweden Nils-Gunnar, Arne, Mikael och Tord. SAR Sweden är en ideell organisation som specialiserar sig på att med sin mc bistå polisen med att söka efter försvunna personer. Deras arbete fokuserar främst på att hitta vilsegångna barn, äldre, eller personer med psykisk ohälsa eller demenssjukdomar, och de utför sina insatser helt ideellt, dygnet runt.

- Vad händer efter olycka? Peter Kronlund (SMC). Föreläser om händelser kring MC-olycka.

- 
Internationell utblick Jesper Christensen (SMC) & Håkan Leeman (FIM). En internationell spaning om motorcyklister i världen.

- 
SMC:s event Magnus Klys (SMC) och Johan Ström (SMC) berättar om Mälaren runt, Hoj-X och MC-mässan