Vanliga frågor - FAQ

Här finns svaren på några av de vanligaste frågorna som ställs till SMC kansliet. Har du en fråga som inte finns här, kontakta kansliet.

Frågor:

Vanliga frågor och svar om SMC Schools kursverksamhet hittar du här

Vanliga frågor och svar om SMC Sports verksamhet hittar du här

Svar


Hur blir jag medlem?

För att bli medlem klickar du på Bli medlem i menyn. Du kan bli medlem genom inbetalning till plusgiro, eller via nätet eller på faktura.

Vad gäller för ungdomsmedlemsskap?

Ungdomsmedlemsskap med lägre medlemsavgift erbjuder vi dej som är 25 år eller yngre.

Jag har fått faktura, vad skriver jag som OCR-nummer?

Du skriver in numret mellan # ------- # som är 7 eller 8 siffror långt. OCR står alltså till vänster om beloppet på fakturan. Saknar du detta kan du även skriva in ditt Namn, Personnr och Medlemsnr som står på fakturan.

Hur gör jag om jag vill betala medlemsavgiften med e-faktura?

Du anmäler dig själv i din internetbank under "e-faktura". Det kan variera mellan olika banker exakt hur det ser ut. Om det krävs, se till att du har ditt senaste fakturas OCR-nummer tillgängligt. Detta nummer kan vanligtvis hittas på din senaste faktura från Sveriges Motorcyklister. Sök efter "Sveriges Motorcyklister" i listan över tillgängliga företag och organisationer som erbjuder e-faktura, därefter följer du de anvisningar som din bank ger för att slutföra anmälan till e-faktura.

När får jag mitt medlemskort?

Vi skickar vanligtvis ut de första medlemskorten i mitten av mars, till de som betalat medlemsavgiften i god tid. Därefter skickar vi stora sändningar klumpvis – så ditt medlemskort har du därmed ett par eller några veckor efter att du gjort din betalning. Obs! Vi skickar i större omgångar för att spara in kostnader på portot.

Vad har jag för medlemsnummer?

Om du är medlem men glömt ditt medlemnummer kan du fylla i ditt personnummer på denna sida, sen skickar vi ditt medlemsnummer med e-post till den adress du angivit till oss.

Hur ändrar jag min adress hos SMC?

Du ändrar din adress genom vårt formulär som du hittar genom att klicka på "Kontakta oss" och sedan på "Adressändring". Du kan även klicka här, denna sida kräver att du är inloggad på Mitt Konto.

Hur deltar jag på en SMC-anordnad MC-kurs?

Klicka på knappen School-längst upp. Därefter väljer du Boka i menyn till vänster.

Hur utvärderar jag en kurs jag nyligen deltagit i?

Efter att du gått en kurs hos oss vill vi att du fyller i en "Utvärdering". Sidan för att utvärdera finner du på Mitt konto i bokningssystemet där du anmälde dig till kursen. Tänk på att du måste vara inloggad.

Vad kostar det att försäkra min hoj?

SMC är inget försäkringsbolag så vi kan inte tillhandahålla försäkringar eller informera om premier. SMC-medlemmar får däremot rabatt hos Svedea som är vår officiella samarbetspart inom försäkringar.
Även Bilsport&MC specialförsäkringar samt IF ger rabatt till SMC-medlemmar, men vi uppmanar att ringa runt alla försäkringsbolag. Det kan löna sig eftersom det är så många faktorer som spelar in vid premiesättning. Läs mer på här på vår sida om försäkringsfrågor.

Vad ska jag tänka på inför att resa till andra länder?

Frågor om resor i allmänhet, alltså handlingar som krävs, förslag på vägar, boende o.s.v hittar du på: 

Resa utomlands 

Mer information om utlandsresor finns även i SMC-Boken.

 

Hur avslutar man sitt medlemskap hos SMC? 

Avsluta medlemskap - Sveriges MotorCyklister (svmc.se)

 

Denna sida uppdateras hela tiden med fler svar på vanliga frågor.

Ställ din fråga till smc via info@svmc.se eller via vårt formulär.