Samverkan MC-körkort

Under två år har SMC samarbetat med Trafikverket, Transportstyrelsen, STR och TR för att nå samsyn i fråga om MC-utbildning och körprov för motorcykel. Samarbetet resulterade i en gemensam informationssida som finns på Trafikverkets hemsida. Affischer, vykort och ett gemensamt pressmeddelande publicerades i mitten av april 2021 under begreppet "Bli en tänkande och säker MC-förare"

Att ha en gemensam grund för vad som ska ingå i körkortsutbildningen och körprov är otroligt viktigt för alla som ska ta körkort, för trafiklärare, för förarprövare och för handledare i privat övningskörning. För SMC har detta samarbete varit viktigt och prioriterat. 

-        SMC är glada över att vi genom ett gott samarbete nått en gemensam samsyn som kommer att gynna motorcyklisternas trafiksäkerhet, säger Jesper Christensen, generalsekreterare SMC.

På Trafikverkets hemsida kan du läsa och se filmer om de olika delarna i körprovet. Filmerna visar även hur övningarna kan kopplas till verkliga trafiksituationer.

SMC skickar i mitten av april ut vykort till klubbar och distrikt med QR-kod som gör att du kan se filmer och läsa informationen i din smart-phone eller surfplatta.

Vill du skriva ut affischer finns två format.

Affisch A3

Affisch A4

Brev till klubbar och distrikt

Länk till pressmeddelande. 


Så här ser vykort och affischer ut.


Den här bilden finns på vykort och affischer. Foto: Hanna Maxstedt, STR