Fema

Fema bildades 1998 och representerar omkring 400 000 motorcyklister.

Fema, Federation of European Motorcyclist’s Associations, är en federation som består av 24 mc-organisationer från 21 europeiska länder. Fema har ett kontor med en generalsekreterare och en kommunikatör anställd i Bryssel som tar tillvara våra intressen främst i Europa, men även globalt genom ett världsomspännande nätverk med mc-organisationer i andra världsdelar. På Fema webb hittar du länkar till alla medlemsorganisationer, information om aktuella frågor, rapporter och mycket annat. 

Fema:s medlemsorganisationer träffas tre gånger per år. Maria Nordqvist och/eller Jesper Christensen representerar SMC.


Ett glatt gäng på Femas rmöte i Bryssel, oktober 2015. Foto: Wim Taal

Kan man bli medlem i Fema?

Som SMC-medlem är du medlem i Fema. Av din medlemsavgift går sex kronor till Europaarbetet. Vill man stötta Fema utöver detta finns olika former.

Fema Supporter Scheme
Alla som tycker att Femas arbete är viktigt kan göra donationer. Det kan gälla klubbar, enskilda eller företag. Det bidrag som krävs av enskilda är minst € 20, av klubbar, organisationer och företag minst € 100.  Femas hemsida.

Vill du veta mer? Kontakta Dolf Willigers  eller Wim Taal på kontoret i Bryssel, telefon: +32 (0) 2 893 9738 eller på mobil: +31 613269211. Kontoret ligger i hjärtat av Bryssel, adress: Square de Meeus, B-1000 Bryssel. 

Femas generalsekreterare Dolf Willigers kör självklart MC året om. 

FEMA/FIM position paper: FEMA och FIM:s gemensamma ståndpunkter i viktiga MC-frågor

FEMAs generalsekreterare är  Dolf Willigers från Nederländerna. 

FEMA:s kommunikatör är Wim Taal, också han från Nederländerna.