Svedea - SMC:s officiella partner

SMC och Svedea tecknade i slutet av 2015 ett exklusivt samarbetsavtal med syfte att skapa goda förutsättningar för landets MC-åkare.

SMC vill på alla sätt förbättra för motorcyklisterna i allmänhet och för medlemmarna i synnerhet. Samarbetet med Svedea ger både kunskap och fakta för att ta trafiksäkerhetsarbetet ett steg längre.

– SMC strävar alltid efter att ge våra medlemmar mervärden i form av förmåner och erbjudanden. Detta samarbete ger dessutom en rejäl boost till vårt trafikpolitiska arbete och bidrar till vårt arbete för ökad säkerhet för motorcyklister, säger Jesper Christensen, generalsekreterare för SMC.

–Tillsammans har vi skapat en expertgrupp som ska arbeta för ökad trafiksäkerhet. Denna grupp har tillgång till en unik faktabank, gemensamma data och expertis som kan analysera djupstudier och hitta problemområden och olycksrisker, fortsätter Jesper Christensen.

Förmånlig medlemsförsäkring
I samarbetet ingår att även ta fram ännu bättre försäkringsprodukter som båda parter hoppas att MC-ägarna kommer att uppskatta. Förutom 10% rabatt på mc-försäkringen slipper medlemmarna självrisk vid kollision med utländsk motpart. Läs mer om erbjudandet här.

Kampen mot rullgruset
Att råka ut för löst grus på asfaltväg är en skräcksituation för MC-förare. SMC och Svedea har under flera års tid arbetat aktivt för att förbättra säkerheten och ställa krav på väghållarna.

– Sedan 2015 har vi haft ett nära och fruktbart samarbete med SMC, inte minst i trafiksäkerhetsfrågor. Löst grus på asfaltväg är ett exempel där vi arbetar gemensamt under parollen ”kampen mot gruset”. Men partnerskapet ger oss även värdefull statistik för skadeanalyser vilket även gynnar våra kunder, säger Stefan Karlsson, produktchef för mc-försäkring på Svedea.

Länk till kampen mot gruset.

 

Om du har några frågor är du varmt välkommen att kontakta Svedea.

0771-160 190
kundnavet@svedea.se

Skador
0771-160 190

motorskador@svedea.se

Postadresser
Svedea, Box 3489
103 69 Stockholm

MOTORSKADOR:
Svedea, Box 95, 840 70 Hammarstrand

Läs om Svedea och Sporthojsförsäkringar

Check Svedea
I januari 2020 delade Svedea ut en check på 669 697 kronor till SMC. Överlämnandet skedde på MC-mässan i Göteborg. Generalsekreterare Jesper Christensen mottog checken av Stefan Karlsson under varma applåder från mässbesökare.

Samarbetet ger dig som SMC-medlem flera fördelar:

• Alltid 10 % rabatt på din mc-försäkring

• Försäkringen gäller även för avancerade kurser i steg 1–4 och för samtliga fartgrupper

• Ökad trafiksäkerhet – vi skapar en gemensam expertgrupp som jobbar för att öka trafiksäkerheten

PS. När du försäkrar din mc hos oss får du inte bara en av marknadens bästa försäkringar, du stödjer också SMC. För varje försäkring får SMC ett bidrag till arbetet med trafiksäkerhet.

 

Räkna ut ditt pris på
MC-försäkring hos Svedea