Trycksaker

Ladda ner SMC:s infoblad i pdf-format genom att klicka på bilden. 

Barn på motorcykel

Informationsbladet "Barn på motorcykel" talar om vad lagen säger om barn på solohojar och i sidvagnar. Det beskriver också hur du på bästa sätt kan köra ditt barn på ett säkert sätt.

Hjälmar för motorcyklister

Vad säger lagen? Vilken hjälm ska jag köpa? Finns andra saker att tänka på då jag ska byta hjälm? Detta blad beskriver just detta.

Skyddskläder för motorcyklister

Även om inte någon lag föreskriver skyddskläder är det självklart att bära detta vid alla mc-turer. Detta blad beskriver vad du bör tänka på vid köp av skyddsutrustning från topp till tå.

Köpa motorcykel av en handlare

Ska du köpa hoj av en handlare? Då gäller Konsumentköplagen. Bladet beskriver vad du bör tänka på före och efter köpet och vad du gör om problem uppstår.

Köpa motorcykel av en privatperson

Ska du istället köpa hoj av en privatperson gäller Köplagen och det finns andra saker att tänka på som återtagandeförbehåll. Bladet beskriver vad du bör tänka på före och efter köpet och vad du gör om problem uppstår.

Sälja motorcykel privat

Här finns en checklista som vara vara till nytta om du ska sälja en motorcykel privat.

Privatimport

Du som funderar på att importera privat hittar i detta blad information om vad du ska göra före, under och efter köpet för att få motorcykeln godkänd i Sverige

Att ta MC-körkort

Så här går det till att ta mc-kort. All aktuell information om körkort hittar du också på trafikverket.se/korkort och transportstyrelsen.se/korkort

Tips inför verkstadsbesök

SMC kontaktas ibland av motorcyklister som inte kommer överens med verkstad de anlitat. Här finns en del tips att tänka på inför verkstadsbesök.

 

SMC värvningsfolder

En värvningsfolder som beskriver lite vad SMC är, vad vi gör och gjort samt hur man blir medlem. Bläddra i foldern och dela den gärna, antingen som utskrift eller via länk.

SMC Travel 2023

En folder om våra resor 2022

SMC School 2022

En folder som beskriver våra kurser, försäkringar, övningskörning och mycket annat. 

Att bilda mc-klubb

En pdf-fil med information om hur du bildar en mc-klubb.

Vad är FIM och FIM-Rallyt?

Internationella Motorcykelfederationen/FIM/ sysslar mest med tävlingsverksamhet men har också litet mc-turism på programmet. Det största evenemanget är det s.k. FIM-Rallyt. Läs mer om FIM och FIM-rallyt här.