Köpa och äga motorcykel

Att köpa motorcykel är en stor investering. Det finns tre sätt att köpa hoj idag; av en handlare, av en privatperson eller privatimportera.

Köp av handlare

Om du köper en motorcykel av en handlare gäller konsumentköplagen. SMC har tagit fram en information om köp av motorcykel hos handlare. På denna sida kan du ladda ner vårt informationsblad om köp av handlare.

Köp av privatperson

Väljer du att köpa en motorcykel av en privatperson gäller köplagen. På denna sida kan du ladda ner vårt informationsblad om köp av privatperson. Här kan du också ladda ner ett köpekontrakt för privatköp (Konsumentverkets avtal). Ladda hem, begrunda, fyll i och skriv på! Använder du detta kan många tråkigheter och fallgropar undvikas vid privatköp.

Privatimport

Många väljer att köpa motorcykel utomlands och privatimportera sin motorcykel. På denna sida kan du ladda ner vårt informationsblad om privatimport.
De flesta handlar hoj i Tyskland, ett köpeavtal på tyska finns att hämta här. Här finns ett köpeavtal på engelska.

Lämna motorcykel på verkstad
Många väljer att lämna motorcykel på verkstad för service och reparationer. SMC har skapat en sida med tips inför verkstadsbesöket.  

Problem vid köpet?
Kontakta konsumentsekreterare i din kommun, SMCs kansli eller någon av våra samarbetsjurister. Observera att konsumentsekreterare endast ger råd och information vid köp av handlare, inte mellan privatpersoner.