Valberedningen och revisorer

SMC:s valberedare väljs av årsmötet och har en viktig roll i SMC. De ska dels bevaka vad som sker i styrelsen, dels söka nya kandidater till styrelseuppdrag. Vill du kontakta någon i valberedningen är du välkommen!

Vill du nominera någon till SMC:s styrelse?

Nomineringar till uppdrag skall vara insända till valberedningens sammankallande senast 1 december varje år. Kom ihåg att alltid tillfråga den som ni nominerar.
Uppdragen som vi i valberedningen skall besätta är;
Ordförande som väljs för ett år.
Styrelseledamöter, fyra stycken som väljs för två år.
Revisor, som väljs för ett år.

Sänd in din nominering till valberedningens sammankallande (se nedan). Valberedningen utsågs vid årsmötet 7 november 2020. 

Sammankallande valberedare

Erik Mårtensson


Erik har jobbat som officer. Numera är han  ordförande i SMC Örebro län.  Han är 67 år, sambo med vuxna barn och barnbarn. Eriks mc-intresse vaknade sent, strax innan 50-års åldern, men har i gengälld ökat väldeliga efterhand. Han har numera fem MC. Erik föredrar touring, det blir i Europa med årliga resor i underbara Andalusien. Han har därutöver kört MC i Kambodja, Sydafrika, Nya Zealand och Marocko. På senare år har han även blivit guide på SMC Travel resor. 

Tel: 070-560 78 38

 

 

Valberedare

Peter Kronlund

Peter är en 70-årig återfallsknutte som kör BMW R1150R-01, har även en äldre BMW i garaget.  Peter var mycket engagerad i SMC under mitten av 70-talet, bl a med SMC-Bladet. Han är gift med barn och barnbarn och bosatt i Söderhamn och medlem i SMTT. Peter är idag en aktiv pensionär med olika styrelseuppdrag i medicinskt-tekniska bolag i Sverige och EU. Han arbetade tidigare som perfusionist (den som ansvarar för hjärt- och lungmaskin ) vid Karolinska sjukhuset. Genom detta har han fått vara med om utvecklingen med konstgjorda hjärtan, ansvara för intensivvård i tryckkammare på akutdivisionen  Karolinska och som ett sidospår  utvecklingsarbete vid Dyk- och navalmedicinskt centrum i Karlskrona.


Tel: 076-188 48 41 

 

   
Förtroendevald revisor

Lennart Lindgren

Lennart Lindgren är SMC:s förtroendevalda revisor. Han är även kassör i SMC Gävleborg. Han kör KTM- elmotorcykel och en BMW-fossil. Till yrket är Lennart IT-konsult. Lennart är även guide åt SMC Travel och har varit färdledare på MC sedan 2008. Lennart älskar att resa, särskilt med MC, och har ägnat många semesterveckor åt att besöka olika delar av Europa, både med och utan hoj. När Lennart är på hemmaplan tar han alla möjligheter att deltaga som instruktör på KNIX-kurserna och på de gruskurser som SMC Gävleborg anordnar.

Auktoriserad revisor

Revisionsbolag är Ernst & Young AB, med huvudansvarig revisor, Eva Andersson. 

 

Ernst &Young AB

 

Vilka förslag valberedningen ger och hur SMC:s varlberedare ska arbeta har beslutats av årsmötet 2019 i Tällberg. Läs gärna mer här