Årsmöte 2017

Vackra glasriket Kosta Boda var platsen där årsmötet 2017 hölls i lördags. Mötesordförande var Ulrica Messing. Värdar för möteshelgen var SMC Kronoberg. Från torsdag kväll till söndagen var Kosta fyllt av motorcyklister. Både den lokala campingen, Kosta Lodge och hotellet hade SMC:are som gäster.

Själva årsmötet lockade 120 röstberättigade.
Här kan du läsa protokollet från årsmötet.

Hela årsmötesluntan med dagordning, verksamhetsberättelse, motioner och förslag
finns att läsa här.

 

Hedersmedlemmar

I samband med årsmötet valdes Morten Hansen från norska NMCU till hedersmedlem. En rörd Morten tackade (via videokänk) alla SMC:are. Det fina samarbetet mellan honom och SMC har gett stora framgångar för motorcyklister i trafikpolitiska frågor.

En till fantastisk kille som blev hedersmedlem är ingen mindre än Mats Källblad - Sture Stelbens pappa, som mottog blommor och applåder.

Årets SMC:are

Priset Årets SMC:are tilldelades Ingvar Olsson som lagt ner ett fantastiskt arbete i frågan om nya parkeringsregler i Stockholm. Ingvar tackade mötesdeltagarna varmt via telefonlänk.

Avtackning

Ytterligare en som tackades av med blommor och varma applåder var avgående valberedare Erik Lundmam.

Trevliga aktiviteter

Redan under torsdagskvällen inleddes trevligheterna med hyttsill och glasblåsning. Ordförande Stefan Dangardt var en av alla som fick prova på glasblåsning.

På fredagen kördes en fin tur på omkring 15-20 mil genom utvandrarbygd. På kvällen samlades vi för grillkväll och musikquiz. Per Brolléus som håller i musik-quizzen är världsberömd radioröst i hela Småland för sin skarpa tunga, sin humor och för sina musik-quiz. Läs mer här.

På lördagen, före årsmötet föreläste Linus Vandrevik om äventyrliga resor på motorcykel. Läs mer om Linus på Explorebike.

 

Läs mer om:

Kosta Boda Art Hotel

Hyttan

Kosta Glascenter

Kosta Boda Art Gallery

Entré Kosta Boda Art Hotel

Interiör Kosta Boda Art Hotel

Designade hotellrum på Kosta Boda Art Hotel

Vacker konst i Kosta Boda Art Hotel

Stugboende vid Kosta Lodge

 

Stugboende vid Kosta Lodge