Vi välkomnar 17 nya instruktörer till SMC School

2021-09-07

Under den gångna helgen var det examination av 17 aspiranter. Samtliga visade hög kompetens och godkändes av SMC Schools åtta personer starka examinationsgrupp. Att vara utbildad och ha ett körkort för att köra MC är viktigt. För många motorcyklister är det minst lika viktigt att fortbilda sig. För SMC School är utbildning av nya instruktörer avgörande för verksamheten och vår certifiering. Vi gratulerar alla 17 och hälsar dem välkomna till SMC School!

Hur blir man instruktör?

För att bli instruktör krävs att du har MC-körkort, har goda körkunskaper som du kan förmedla till andra motorcyklister. Du ska vara beredd att ställa upp på kvällar och helger då SMC School arrangerar kurser. Man anmäler sitt intresse till distriktet där man bor.

Utbildning

Alla instruktörer börjar som aspiranter under 1-2 år. I utbildningen ingår manövergård, övningar i avrostningar samt broms- och kurvteknik på gokart- och storbanor. Aspiranterna erbjuds utbildning i Råd & Riktlinjer. Man loggar alla aktiviteter och utbildning i aspirantboken. Under aspiranttiden deltar man i distriktets kurser som resurs och följer med instruktörerna. 

Examination

Under examinationen tittar vi på hur man jobbar med trafiksäkerhet i tre olika moment; broms-och kurvteknik, manövergård och ett avsnitt med övningar på grus. Man kan säga att det är en redovisning av innehållet i SMC Schools olika kurser. Hela examination kretsar kring SMC:s certifiering då vi följer Råd & Riktlinjer. En viktig del är trafikkopplingen till övningarna. Aspiranterna ska kunna förklara varför man övar på vissa moment och situationer i trafiken som leder till olyckor. SMC söker personer med en förmåga att kunna förmedla trafiksäkerhetsbudskapet vilket egentligen är viktigare än att man är superduktig på att köra hoj.  Om man inte lyckas bli instruktör är man välkommen att försöka igen eller att vara resurs under våra kurser. 

Så här glada var instruktörer och examinatorer på söndag eftermiddag då alla var godkända!


Foto:Meltrockphoto MC

Examinatorer: Anders Ljungqvist Malm, Claes Carlsson, Maria Syrjälä, Niklas Lundin, Peter Strandman, Staffan Nordin, Larz Glemfors och Pelle Randau.

Examinator Aspiranter : Alf Söderman, Marcus Karlsson och Jan Paulsen

Resurs och fotograf: Kristina Ljungqvist Malm

Nya instruktörer SMC School: Anders Gustafsson, Anna Strandberg, Anton Granström, Carl-Johan Berggren, Farid Ben Hajji, Fredrik Mauritzson, Fredrik Söderqvist, Igor Dimitric, Jan Westin, Johan Olsen, John Pääkkönen, Magnus Johansson, Per-Olof Eriksson, Peter Waller, Roger Karlsson, Wallentin Berggren samt Christer Blomgren.


Välkommen till SMC School!