Fema anställer ny generalsekreterare

2015-01-29

Dolf Willigers från Nederländerna är ett namn att lägga på minnet. Han blir nämligen Femas generalsekreterare 1 februari och är den som kommer att företräda Europas knuttar i Bryssel i framtiden. SMC hälsar Dolf varmt välkommen och önskar honom lycka till med att representera Europas motorcyklister i Bryssel!

Aline Delhaye har jobbat som generalsekreterare i Fema sedan 2006. Hon har nu bestämt att gå vidare mot nya uppdrag. SMC riktar ett stort tack för hängivet arbete för motorcyklismen och önskar Aline lycka till i framtiden.  

Organisationerna i Fema har varit eniga om att näste generalsekretare skulle komma från MC-miljön och helst någon av medlemmarna. Dolf Willigers sökte jobbet och för SMC rådde ingen tvekan om att han var den bäste kandidaten till jobbet. Dolf är känd inom Fema eftersom han representerat sin organisation MAG NL på ett mycket bra sätt under några år. Dolf har jobbat ideellt i MAG NL sedan 2001 med bland annat politiska frågor och som skribent i medlemstidningen. Han är 58 år och bor i Kaatsheuvel som ligger någon timme från Bryssel. Han kör en Honda ST1300 Pan European.

Som Femas generalsekreterare kommer Dolf att representera Europas knuttar på EU-nivå. På frågan om vad Dolf vill uppnå i jobbet svarar han: 

”Motorcyklisterna i EU är ständigt pressade från olika håll eftersom MC-körning ses som en risk och fordonen ses inte som miljövänliga. Det blir mitt jobb att förändra synen dels på motorcyklister men också att motorcyklar ses som ett smart alternativ till alla transporter. Behöver jag säga att jag ser fram emot mitt nya jobb? ”

Läs mer på Femas hemsida. 

SMC gratulerar Dolf till jobbet och ser fram emot ett gott samarbete i framtiden inom Fema. 


Dolf med sin Honda.


Dolf Willigers, Europas viktigaste knutte?