Nytt samarbete för motorcyklisternas framtid

2014-11-12

Tisdag 11 november träffades representanter för FIM och Fema i Bryssel för att formalisera framtidens samarbete. Jesper Christensen, SMC, var en av deltagarna.

Tisdag 11 november träffades representanter från de två europeiska MC-organisationer, För Fema deltog Morten Hansen, Dolf Willigers och Rolf Frieling. Från FIM Europe kom Silvio Manicardi,  Jesper Christensen och John Chatterton-Ross.

Organisationerna har samarbetat kring svar på förslaget till OECD/ITF-rapporten om MC-säkerhet (OECD – Organisation for Economic Cooperation and Development, Paris. OECD ansvarar också för the International Transport Forum).

Gruppen kommer att koordinera svar på den slutliga rapporten som förväntas publiceras inom kort. Alla var överens om att OECD/ITF-rapporten kommer att ha ett stort inflytande på länders regeringar, myndigheter och EU:s institutioner under de närmaste åren.

En gemensam plattform skapades för frågor som handlar om motorcyklar och mobilitet, utbildning, uppmärksamhet från andra trafikanter, infrastruktur, intelligenta transportsystem (ITS) och behov av forskning på vissa områden. Mötet var ett avstamp för kommande samarbete mellan Fema och FIM. 

FEMA
FIM
OECD
OECD-ITF


Mötesdeltagarna, stående från vänster Silvio Manicardi, Jesper Christensen och Dolf Willigers. Sittande från vänster: John Chatterton-Ross, Morten Hansen och Rolf Frieling.