Gemensam satsning för att bli fler på två hjul

2013-03-13

Nästa vecka kommer MC-Folket nr 3 till alla medlemmar. Tillsammans med den får du SMC Boken, Medical Card och eventuell distriktsbilaga. Veckan därpå skickar vi ut en annan tidning, Livet med MC, mer än 100.000 personer i syfte att locka fler att köra motorcykel.

Du som är SMC-medlem får ett fullspäckat nummer av MC-Folket. Tillsammans med tidningen kommer även även ett nytt Medical Card och klisterdekaler. Medical Card kan fungera som hjälp till snabb och adekvat räddning om olyckan är framme. Läs mer här.

Du får även 2013 års upplaga av SMC Boken vari du bland annat hittar de flesta av årets MC-träffar och andra trevliga aktiviteter. I MC-Folket finns även en folder med SMC Schools kurser på storbana, så det är bara att ta fram kalendern och börja planera kurser, träffar och annat skoj.

När du läst färdigt får du gärna ge tidningen till någon som du tror kan bli intresserad av att börja köra motorcykel. Bland artiklarna finns nämligen några som är extra intressanta just i detta syfte. Till exempel ”Vägen till MC-körkort”, ”Första hojköpet” och ”Så tog jag mitt MC-körkort”.

Livet med MC

Förutom att redaktionen har gjort detta fullspäckade MC-Folket nummer 3 har de även producerat en 84-sidig tidning som heter ”Livet med MC”. Den innehåller några av artiklarna som du kan läsa i nya MC-Folket men även en rad artiklar riktade till dem som inte kör motorcykel idag.

Denna tidning skickas dels till trafikskolor och MC-handlare men även till närmare 102.000 privatpersoner. Dels personer som idag inte kör motorcykel men som har gjort det tidigare och som vi hoppas vill komma tillbaka till gemenskapen igen och dels till ett antal som idag inte mc-körkort, men uppfyller många andra kriterier som gör att vi tror de är intresserade av att bli motorcyklister. I urvalet finns även ett lite yngre garde som vi hoppas kunna värva som motorcyklister. Urvalet är gjort av PAR. Den här satsningen gör SMC och MC-Folket tillsammans med Moped- och motorcykelbranschen McRF, och Sveriges trafikskolor, STR.

Start2Ride Days

I tidningen finns en inbjudan till prova-på-dagar. Vi kallar dem Start2Ride Days. På dessa dagar finns representanter från MC-branschen på plats med motorcyklar för provkörning. STR-anslutna trafikskolor finns också på plats med sina övningsmotorcyklar för dem som inte har körkort. Vi hoppas att alla som har intresse av att bli antingen återuppta MC-körningen eller ta MC-körkort kommer till dessa Start2Ride Days. Den första dagen är 21 april på Ljungbyhed i Skåne. Den andra dagen är 12 maj på Arlanda TT och den tredje dagen är 19 maj på Kinnekulle. På platserna hålls samtidigt SMC Schools kurser. Mer information om dessa dagar kommer inom kort.

Detta är en del i en satsning på att vi ska bli fler motorcyklister på vägarna. Vi hoppas att även du hjälper oss genom att berätta hur roligt det är att köra motorcykel, hur smidigt det är att ta sig fram på två hjul, hur trevliga vänner man får i MC-gemenskapen, eller kanske någon annan orsak som gör att just du kör motorcykel. Hjälp gärna den som vill bli motorcyklist genom att bistå som handledare vid övningskörning om du har den möjligheten. Annars kanske du känner någon annan som kan det.

Gör som vi, bjud in fler till vår härliga MC-värld!

Om du känner någon som får tidningen Livet med MC, be dem skänka den vidare efter att de läst den. Ju fler som läser desto större chans att vi blir fler hojåkare på vägarna. Om du som är medlem i SMC av någon anledning finns med i urvalet som får tidningen uppmanar vi förstås även dig att, efter du läst den, ge tidningen till någon som du tror kan vara intresserad av att bli motorcyklist!