Rider Alert prisas av myndighet

2012-06-08

Rider Alert, motsvarigheten till vårt Medical Card, vann 2012-års stora pris för trafiksäkerhet i Virginia. Priset delades ut av Virginias Transportstyrelse till Richmonds Ambulans som ligger bakom Rider Alert.

Rider Alert och den svenska versionen Medical Card är ett kort där man fyller i sin medicinska status och andra viktiga uppgifter som räddningspersonal kan ha nytta av vid eventuell olycka. Kortet placeras mellan motorcykelhjälmens skal och stoppning. På hjälmen fäster man en dekal som visar att hjälmen innehåller ett Medical Card.

Idén kommer ursprungligen från Richmonds Ambulansmyndighet i Virginia där det lanserades i april 2011. Rider Alert har därefter spridit sig snabbt över hela Virginia och har även lanserats i andra stater såsomNew York, Texas, Arizona och Kentucky. Hittills har 195.000 Rider Alert kort delats ut i hela USA och den svenska versionen av Medical Card lanserade i mars då SMC skickade kort och dekaler till medlemmar.

I ett pressmeddelande uttalar sig Virginias kommissionär Richard D. Holcomb att det är en en ära att tilldela Richmond Ambulans pris för deras initiativ till att skydda motorcyklister. Om det otänkbara händer kan Rider Alert bokstavligt talat rädda en motorcyklists liv genom att tillhandahålla livsviktig information till ambulanspersonal och andra på plats.

Läs mer om Medical Card som delats ut till SMC:s medlemmar.

Läs mer om priset till Rider Alert (engelska)