Filip Backlund sadlar om till Team CaWalli & Kawasaki

2012-01-24



Regerande Pro Superbike mästaren Filip Backlund att stå på startlinjen i ny skepnad. Filip har skrivit avtal med CaWalli & Kawasaki om en full satsning på Pro Superbike men också ett antal tävlingar i tyska IDM serien finns planerat. Träffa Filip Backlund i SMC:s monter på mässan På Två Hjul  26-29 januari och hör honom berätta om sin satsning.

- Detta känns otroligt roligt. Jag tillsammans med mitt team och samtliga partners vet vad vi ska göra. Målen för 2012 är högt uppsatta.

- Det gäller nu bara att vi kan förvalta allt från 2011. Jag vill också passa på att Tacka Suzuki för sju fantastiska år tillsammans. Nu ser vi alla fram emot ett fantastiskt 2012, Säger Filip Backlund i ett pressmeddelande idag.

Samarbetets första officiela visning kommer att ske på MC-mässan På Två Hjul som i år är i Göteborg mellan 26-29 januari. Filip Backlund kommer att finnas på SMC:s scen klockan 16.00 på fredag och lördag och klockan 12.00 på söndag. Efter en intressant föredraging skriver han autografer och tar kort med fans.

 

På mässan kan den som vill även få provsitta hans motorcyklar.

- Kawasaki har en potent hoj och med Filip som är regerande mästare har vi återigen möjlighet att nå vårt högt uppställda mål att ta guld i Skandinaviens konunga klass på två hjul – Pro Superbike. Det känns roligt att nu göra gemensam sak med Filip som under de senaste åren varit vår främste utmanare. Jag både tror och hoppas vi kommer att ha ett bra och fruktsamt samarbete. Filip är proffsig i sina ambitioner både på och utanför banan och jag tror han har goda chanser att etablera sig internationellt i framtiden. I år är dock vår huvuduppgift att köra hem ännu ett mästerskapsguld, vårt första gemensamma avslutar Filips nya teamchef Joakim Wiedesheim.

- Vi är mycket glada att Filip skall försvara våra färger och köra Kawasaki i 2012 års Pro Superbike mästerskap. Med sina 200 hästar är det en mycket potent maskin vi sätter i händerna på Filip. Vi har vunnit vartannat år de senaste åren så efter missen förra året så borde det vara dags igen nu då säger Johan Lyckman på Kawasaki.

Under säsongen kan ni följa Filip och teamets framgångar via live- sändningar i TV, livestreaming via internet, radio samt via Filips internetsidor såsom facebook, twitter, Youtube, blogg, hemsida mm.

För ytterligare information besök www.backlundracing.se