Nytt MC-däck med intelligenta dubb

2011-04-01

Många MC-förare kontaktar SMC, och klagar på hala asfaltvägar. Olika hinder på vägarna vållar ett stort antal olyckor varje år. För att möta den ökade efterfrågan på MC-däck som klarar verkligt svåra förhållanden har SMC:s samarbetspartner Hojdäck.se tagit fram ett helt nytt däck med unika egenskaper.  Det berättar SMC i ett pressmeddelande idag! 

Motorcyklar har bara två däck och därmed begränsad kontaktyta mot vägen. Därför är väggreppet extremt viktigt för motorcyklister. Eftersom de flesta bara kör motorcykel under sommartid har utbudet av däck som klarar halka motsvarande vinterförhållanden hittills saknats på marknaden. Nu lanserar Hojdäck.se det revolutionerande ”Supersommardäcket” som har helt unika intelligenta egenskaper.

- Det här däcket klarar alla underlag oavsett väder, säger Daniel Häggståhl, marknadschef på Hojdäck.se. Kör du på en vanlig väg med bra underlag, ser det ut som ett vanligt sommardäck. Kommer du däremot in på en väg med blödningar, spill, grus och annat som kan göra att motorcykeln kan köra omkull, fälls inbyggda dubb ut. Däcket anpassar sig helt enkelt till vägens förhållanden och maximerar greppet efter väglaget. Däcket ska inte användas vintertid, däcket fungerar bäst vid grader över +5 grader. Dubben är specialtillverkade och slits relativt snabbt jämfört med dubben i vinterdäck på bilar, menar Häggståhl.

Det intelligenta däcket kommer att testas under MC-säsongen 2011 på vägar av motorcyklister som valts ut av SMC med start 1 april. Det handlar om populära MC-vägar, vägar med ny beläggning och rondeller vid bensinstationer. MC-förarna kommer att köra vägarna med vanliga MC-däck och det nya ”Supersommardäcket”.

- SMC är mycket glada för det nya ”Supersommardäcket” och vi är övertygade om att detta kan minska antalet MC-olyckor betydligt, säger SMC:s generalsekreterare Jesper Christensen.

Faller försöket väl ut under 2011 kommer ”Supersommardäcket” ut på den svenska marknaden redan 2012. Priset är inte klart i dagsläget.

Mer information
SMC Jesper Christensen, 070-557 75 00
Hojdäck.se Daniel Häggståhl, 070-376 86 08

Detta var SMC:s 1 aprilskämt 2011. Vi låter dock nyheten vara kvar bland nyheterna....