Classe blir Sveriges delegat i FIM-rallyn

2011-06-16

Under veckan har  Sverige fått en ny jurydelegat som ska representera SMC vid FIM-rallyn. Claes-Göran Landegren, efterträder Aimo Nietosvuori som haft uppdraget sedan 1967. FIM-rallyt i Tulln, Österrike 6-8 juli blir Classes första officiella uppdrag. 

Claes-Göran "Classe" Landegren är 59 år och har nyligen sadlat om från att vara egen företagare till att bli fritidsforskare på heltid. Classe bor med sin fru i Hällbybrunn utanför Eskilstuna. Han kör en Honda VTX. Classe åkte på sitt första FIM-rally i Eindhoven 1991 och där blev han frälst. Årets FIM-rally blir hans 20:e.

- Jag blev oerhört förvånad, glatt överraskad och stolt när Bjucken ringde och frågade mig om uppdraget som jurydelegat, säger Classe. Betänketiden blev kort och nu ser jag verkligen fram emot att få representera de svenska FIM-rallydeltagarna i år och i framtiden, fortsätter Classe. Jag och frugan börjar åka söderut direkt efter midsommar och vi förväntar oss några härliga veckor på MC i Europa.

Aimo Nietosvuori har varit medlem i SMC sedan starten och har faktiskt medlemsnummer 1. Han har nu valt att avsluta sitt uppdrag som jurydelegat efter lång och trogen tjänst. SMC riktar ett stort tack till Aimo för hans insatser och hoppas han dyker upp som vanlig FIM-rallydeltagare i fortsättningen.

Varje år arrangeras FIM-rallyt någonstans i ett europeiskt land. Till Österrike reser 289 svenska deltagare för att träffas och umgås med motorcyklister från resten av Europa. SMC:s FIM-rallysida.

I år arrangeras också en reunion av den minnesvärda SMC-träffen 1983 i Heligenblut. Den genomförs söndagen 10 juli 2011 påCampingen Alm Casino i Heligenblut, vid foten av Grossglockner. Har du vägarna förbi är du givetvis välkommen!  


Classe sitter beredd på sin Honda.