Vilken roll kommer elektriska fordon på två hjul spela i framtidens trafik?

2022-04-16

Under sommaren 2022 genomför Sveriges MotorCyklister, SMC ett projekt där alla svenska motorcyklister får testa olika elmotorcyklar och tycka till om den nya tekniken. Det betyder att SMC genomför världens största oberoende test av elmotorcyklar. Projektet handlar också om att låta politiker och tjänstemän testa, för att visa tvåhjuliga elfordons fördelar i den framtida stadsbyggnaden. Projektet Vision Electric startar i samband med Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmiamässan i Jönköping. och vi bjuder in till pressmöte idag lördag 16 april i SMC:s monter: D03:28 klockan 14.00. Kan du inte närvara så kan du följa mötet live via sociala media.

Elbilar har redan tagit flera steg i utvecklingen och i konsumenters medvetande. Utvecklingen går otroligt snabbt på fordonsområdet och MC-branschen är inget undantag. Det kommer ständigt nyheter från etablerade och nya tillverkare om framtidens elfordon på två hjul. Sverige har också positionerat sig med flera nya tillverkare av elmotorcyklar i Sverige. Utvecklingen i samhället går också mot växande städer där utrymme för fordon att köra och parkera begränsas alltmer där även miljöskälen väger tungt. Tvåhjulingar kommer att vara en del av lösningen.

En nyligen gjord Demoskop-undersökning visar att en stor grupp på ca 540 000 personer i urbana miljöer kan tänka sig eldrivna tvåhjulingar av tyngre modell än de nuvarande urbana elsparkcyklar som förekommer i större städer.

Genom SMCs projekt Vision Electric kan motorcyklister och andra intresserade ställa frågor, känna och provköra och därmed själva jämföra och avgöra betydelsen och känslan en konventionell motorcykel med förbränningsmotor och det nya med en elektrisk motorcykel.

”Vi vill helt enkelt att motorcyklisterna själva ska få testa och bilda sig en uppfattning om elmotorcyklar. SMC kommer därför att genomföra världens största oberoende test av elmotorcyklar under den kommande MC-säsongen, berättar generalsekreteraren Jesper Christensen.”

Vision Electric startar i samband med Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmiamässan i Jönköping. Välkommen till SMC:s monter: D03:28 klockan 14.00. Kan du inte närvara så kan du följa mötet live via sociala media. Vision Electric kommer att finnas på ett 30-tal platser under sommaren. Följ oss hela sommaren på SocialaMedier. Redan nu kan du se smakprov på vår Youtubekanal: SMC - Sveriges MotorCyklister - YouTube

Mer information finns också på hemsidan Vision Electric

Pressmeddelande