En Elektrisk Kväll på MC med Trafikutskottet

2022-05-11

Under många år har SMC bjudit ledamöterna i Riksdagens Trafikutskott på en kväll med motoriserade tvåhjulingar i fokus. För första gången erbjöds endast elektriska motorcyklar och mopeder från Niu, Zero, Cake och Energica. Eftersom körningarna gjordes på Gillinge som är inhägnat område kunde alla ledamöter som ville köra och uppleva samtliga fordon. Det blev en mycket uppskattad kväll och ledamöterna fick som alltid många aha-upplevelser, nya intryck och förståelse för alla fördelar som finns i MC och mopederna.

SMC driver under 2022 projektet Vision Electric där motorcyklister får möjlighet att skapa sig en egen uppfattning om hur det fungerar med eldrivna motorcyklar. SMC vill också ha mera kunskap i frågan och tar hjälp av medlemmarnas synpunkter. Resultatet från provkörningarna med alla synpunkter, åsikter och kommentarer sammanfattas i en slutrapport.

En annan del av projektet handlar om att ge politiker, beslutsfattare och tjänstemän möjlighet att få se och testa tvåhjulingar som är eldrivna. Riksdagsledamöterna från Trafikutskottet var de första som fick chansen och de var lyriska vid kvällens slut. 

Här kan du se filmen från kvällen.

Läs mer om projektet Vision Electric

 

Kvällen genomfördes med hjälp av ett stort antal ideella och samarbetspartners. SMC riktar ett stort varmt tack till er alla!
SMC Stockholm
Köp en scooter
Gillinge Trafikövningsplats
Zero
Cake
Energica
MC-Folket