Boka de sista platserna hos SMC Travel

2016-03-15

Det ser ut att bli ett rekordår för SMC Travel. Både nya resmål och gamla favoriter har sålt bra och många resor är slutsålda. Vi har enstaka platser kvar på några resor, bland annat till Norge, Kroatien och Manx GP. Vill du åka med - boka innan platserna tar slut!

Resorna där vi har platser kvar presenteras i datumordning. Vi börjar med de resor vi själva arrangerar med egna guider. Därefter hittar du de resor vi säljer åt andra arrangörer. Även om platserna är slut till en resa kan du boka och stå på väntelista. Mycket kan hända innan resorna blir av, då erbjuds platserna till de som står på väntelistan. 

SMC:s egna resor

Försommar med kroatiska pärlor, 30 maj-6 juni. Några platser kvar, bokningen stänger 31 mars. 
Vill du åka med till Kroatien gäller det att snabba på med anmälan. Vi stänger bokningen sista mars!  Din MC och ditt bagage fraktas på lastbil till Verona, dit du själv ordnar din resa. Det här är en resa för dig som utöver hojåkning på slingrande, kuperade vägar i vackra omgivningar, också vill hinna med några andra upplevelser av natur eller kultur. Kanske bad eller forsränning, eller bara att strosa i de medeltida gränderna i någon av de små städer och byar som vi besöker på resan. Förutom Kroatien passerar vi även Bosnien och Slovenien. Vi besöker öarna Cres och Krk och bosniska och kroatiska nationalparker i bergen. Det här är en resa för dig som vill se mer av Kroatien än badstränderna. 

Lofoten med Kystriksveg 17, 19-31 juli  Bara en plats kvar!
Följ med på ett riktigt MC-äventyr genom de norra delarna av Sverige på väg 45 mot den norska Atlantkusten och det fantastiska Lofoten. Svenska skogslandskap och fjällvidder följs av den nordnorska kusten. Efter tre dygn på Lofoten går resan söderut mot Saltstraumen, Helgelandskusten och Kystriksveg 17 ner mot området norr om Trondheim och sedan Sverige. Mesta delen körs på asfalt. Boende i campingstugor och vandrarhem.

Höjdare i Sörvestlandet och Telemark, 16-23 juli, 5 platser kvar
Detta är vår senaste Norge-resa. Här får du uppleva historier från andra världskriget, enastående naturupplevelser och vackra städer. Vi kör på vägar över höga berg och ner mot kustlandskap. Några höjdpunkter är Rjukan, Predikstolen, Stavanger, Lysbotn och Kristiansand. Vi bor på hotell och i stuga under resan. Följ med på premiärturen. 

Manx GP 25 augusti- 5 september 6 platser kvar
 För första gången kan SMC Travel erbjuda resor till Manx GP på Isle of Man. Det är bland annat amatörernas race. I ”Newcomers class” måste alla starta som aldrig tävlat på Isle of Man tidigare. Tävlingarna går som alltid på den sex mil långa banan runt ön och man kör i en rad olika klasser. Under Manx GP körs också en massa Classic racing. För den intresserade hålls också flera träffar för veteranmotorcyklar. Manx GP är som TT-races fast i lugnare tempo. Ett varv runt banan går på 18 minuter istället för 17. Det är inte lika många besökare under Manx GP vilket ger ön en högre mysfaktor denna vecka. Oavsett om du gillar motorcykelrace eller inte kommer du sannolikt att älska Isle of Man. Det går inte att uppleva tävlingarna på TV, du måste helt enkelt komma med oss och stå vid vägkanten när förarna kör förbi.

Andalusien på senhösten, 29 oktober-5 november, 7 platser kvar
 Den första höstresan till Andalusien är fullbokad. Därför öppnar vi bokningen till ännu en veckas MC-körning i södra Spanien. Du flyger själv ner till Malaga där en hyrd motorcykel väntar på dig liksom sju dagars körning i vackra Andalusien med vår guide. Vi bor i La Posada Azul i byn Tolox och kör dagsturer med SMC-guide eller i egen regi. Vägarna är osannolikt underbara för en svensk knutte. GPS kan hyras av MC-uthyraren. Alla deltagare får kartor och vägbeskrivning för de guidade turerna.

Resor i samarbete med andra arrangörer

Texas Rebel Yell 6-22 juni
 Resan är ett samarbete med DaveUSA. En oförglömlig hojtur deep in the heart of Texas och Louisiana. Resan börjar och slutar I New Orleans. Vi besöker Abbeville, Galveston, bor på the Luther Hotel i Palacios, träffar hojåkare i Port Aransas, kör MC-vägarna The Three Sisters, passerar Laredo, går på party i San Antonio, lyssnar på musik i Austin, hänger i Texas några dagar innan vi avslutar med två dagar i New Orleans. En riktig höjdarresa med massor av god mat, bra musik och värme utlovas.

Wild West – Drömresan 29 juni-16 juli
Drömresan är ett samarbete med Joyrides. Nästan alla har växt upp med en dröm om Vilda Västern. Dess vilda vidsträckta otämjda natur, karga öknar, ödsliga vägar, pulserande städer och mängder av sevärdheter vill de flesta uppleva. Denna resa innehåller de bästa höjdpunkterna i Vilda Västern. Resan är 440 mil och går på bland annat Pacific Highway 1 och Route 66, San Diego, Oak Creek Canyon, Sedona, Grand Canyon, Monument Valley, Lake Powell, Utahs nationalparker, Bryce Canyon, Zion, Las Vegas, Death Valley, Yosemite, San Francisco, Los Angeles och Hollywood. Detta är helt enkelt drömresan!

Fire & Ice Island 11-23 augusti
I samarbete med Explore360.nu kan vi erbjuda resa till Island som är ett av de bästa länderna i världen för att köra  äventyrshoj  med utmanande körning på en uppsjö av olika underlag genom andlös natur. Lämna asfalten bakom dig och utforska inte bara de mer kända höjdpunkterna men också de ödsliga höglandet i det inre av Island. Det är en spännande motorcykelresa där du kommer att uppleva olika aspekter av äventyr. På våra egna motorcyklar kör vi på grusvägar så mycket som möjligt, passerar det ogästvänliga och ödsliga höglandet på Island. En överväldigande miljö som domineras av glaciärer, vattenfall, vulkaner, svart lava öken, vilda floder, varma källor och regnbågsfärgade berg. Några av höjdpunkterna är vattenfallen Dettifoss, Godafoss och Gullfoss, Thingvellir, Myvatn, Sprengisandur-vägen, valsafari i Husavik, bad i varma källor, sagolandskapet Landmannalaugar och de svarta stränderna i Vik. 

MC-resa till Ungern 11-23 augusti 
I samarbete med VincentResor kan vi ännu en gång erbjuda en resa till Ungern. Vi kör genom Polen och Slovakien och gör intressanta stopp på vår resa till Ungern -ett land med mycket gammal kultur. I de områden där vi vistas i förekommer det inte någon turism att prata om. Ute på Pusztan har vi köpt en vinkällare som är vår bas för att knyta kontakter med lokalbefolkningen och skaffa oss kunskaper om ungerskt vardagsliv. Byn heter Nemesnadudvár och har 800 hushåll 2200 invånare och 800 vinkällare. Detta är helt unikt i Ungern och Europa. Resan lämpar sig för den som vill åka touring på krokiga vägar men inte vill ha branta stup vid sidan.

Sturgis och USA:s bästa backroads, 1-17 augusti
I samarbete med Joyrides kan du få uppleva Sturgis Motorcycle Rally och några av USAs bästa hojvägar. Hit vallfärdar en halv miljon motorcyklister varje år. Vi bor i centrum av Sturgis och deltar i de bästa festligheterna.  Dessutom får du uppleva underbara “back roads” och bergslandskap och några av USA:s bästa MC-vägar: Wild West Run, Black Hills Run, Beartooth Highway, San Juan Skyway /Highway 550 samt Ouray-Durango, totalt 360 mil. 

West Coast super mega Run 7-26 september
I samarbete med DaveUSA erbjuder vi en resa som innehåller det mesta och bästa av Californien. Los Angeles, Hollywood, Highway 1, Santa Barbara, Solvang, San Simeon, Monterey, San Fransisco, Napa Valley, Redwood, Eureka, Death Valley, Las Vegas och mycket mera. Du kommer att köra HD cirka 400 underbara mil i fantastiska miljöer.

USA kust till kust med Biketober fest i Daytona,  27 september-18 oktober
 Nu har du chansen att göra din egen Easy Rider-resa och korsa USA på 21 dagar. Detta är ett samarbete med Joyrides och deras egen version av rutten som startar i Los Angeles och avslutas med två dagars MC-party på  BikeOktoberfest i Daytona där det sjuder på gatorna och är aldrig tråkigt. Under resan får du uppleva hjärtat av USA och känna denna stora kontinent ordentligt på pulsen. Resan är en äventyrsresa på 500 mil, genom nio delstater och tre tidszoner. Du får uppleva städer, hav, öken, berg, prärien, fantastiska motorcykelvägar och backroads. Programmet innehåller spektakulära Los Angeles, Santa Monica och Venice Beach, Pacific Highway 1, roliga San Diego, Mexikanska gränsen, Tucson, Tombstone, El Paso, San Antonio, mytiskt New Orleans, Orlando och avslutas med populära och roliga Biketoberfest i Daytona Beach. 


Andalusien


Kroatien


Norges Tak


Lofoten


Telemark, Rjukan och Sörvestlandet
 


Manx GP på Isle of Man