Rättvisan segrade

2013-10-23

En buss backade över en motorcyklist vid ett övergångsställe vilket ledde till att MC-föraren fick krossat bäcken och amputera benet. Åklagaren väckte aldrig åtal vilket väckte stor uppmärksamhet bland många motorcyklister. MC-föraren begärde överprövning och nu har busschauffören fällts för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.
SMC konstaterar att rättvisan segrade till sist!

Olyckan skedde i Älvkarleby i augusti 2012 då en busschaufför plötsligt backar över en MC-förare som stod bakom bussen. MC-föraren var på väg till jobbet och bakom honom stod en bil.  MC-föraren fick ligga tre månader på sjukhus med krossat bäcken och det ena benet måste amputeras. Händelsen polisanmäldes men åklagaren beslutade att lägga ner förundersökningen utan att väcka åtal. Detta uppmärksammades i media och många motorcyklister blev upprörda över hanteringen av ärendet.

MC-föraren begärde överprövning och nu har alltså dom fallit i Uppsala Tingsrätt. Busschauffören döms för vållande till kroppskada och vårdslöshet i trafik till 50 dagsböter á 210 kronor.

Arbetarbladet 22 oktober 2013.
Aftonbladet 9 februari 2013.
Domslut Uppsala tingsrätt.