SMC stöttar Valdemar Mellgren med pengar från Ezzos Minnesfond

2024-04-29

Sedan 2011 har SMC aktivt stöttat unga motorcyklister genom Ezzos Minnesfond. Inför 2024 års säsong har fonden tilldelat Valdemar Mellgren en summa på 50 000 kr för att stödja hans deltagande i Northern Talent Cup.

Valdemar har ställt in sikten på en internationell racingkarriär genom att tävla i NTC under 2024, efter att ha blivit utvald av Dorna, organisationen som också ansvarar för MotoGP och World Superbike.

- Valdemars ansökan till SMC:s styrelse var inspirerad av Ezzos filosofi och fick ett snabbt och klokt godkännande. Valdemar kommer definitivt att attrahera fler ungdomar till motorcykelkörning och öka donationerna till Ezzos Minnesfond, samtidigt som han representerar SMC både i Sverige och på den internationella arenan, förklarar Jesper Christensen, generalsekreterare för SMC.

Denna talangfulla 15-åring från Vallentuna, som tävlar för Nordgren Racing, siktar på att utnyttja NTC som en plattform för att nå internationell framgång. 

Cupen, som fokuserar på att utveckla unga förartalanger från Central- och Nordeuropa, kommer att använda enhetliga Moto3 motorcyklar av modellen Honda NSF250. 

Valdemar, som påbörjade sin tävlingskarriär med en Moto3-cykel redan vid 13 års ålder, både i nationella och internationella sammanhang, imponerade genom att vinna Svenska MiniGP Juniormästerskapet samma år.

SMC önskar Valdemar stort lycka till i sina kommande utmaningar! För mer information om Ezzos Minnesfond och hur den stöder unga förare, besök: Ezzos Minnesfond.