Vill du vara med i reality-TV med MC-tema?

2022-04-01

SMC har kontaktats av Flax Television som ska producera en reality-TV-serie i höst. Flax TV vill locka nya tittare. Man konstaterar att det är väldigt lite om motorcyklar på TV samtidigt som det är något som många efterlyser. Nu vill Flax Television ha hjälp av motorcyklister som kan medverka i serien som börjar spelas in i höst. Inspelningstiden är en månad. Den person som lyckats bäst i tävlingarna och dessutom tillverkat en MC, vinner tävlingen och får behålla motorcykeln.

Som alla säkert redan förstått var detta ett aprilskämt!

 

Producent Julius Olsson på Flax Television kör själv motorcykel och är en hängiven chopperbyggare. Det var här han kom på idén till serien Garaget.

- Nu har vi sett deltagare som försöker vara bönder i Farmen alldeles för många år. Det är dags att få se hur motorcyklister lyckas bygga en motorcykel med hjälp av fantasi och lösa delar som gömts på det industriområde där Garaget ligger. Dessutom kommer man att få tävla om att vinna delar som fattas, till exempel batteriet, säger Julius Olsson.

Deltagarna får ha med sig ett verktyg till Garaget där man också kommer att bo i var sitt MC-bås under inspelningstiden. Genom att samarbeta kan man lyckas bygga en MC. Tävlingarna har ett MC-tema och kan handla både om teoretiska frågor och praktiska övningar.


I många reality-serier brukar maten vara en bristvara. I Garaget kommer det att finnas mat som är typisk för MC-träffar och MC-klubbar.

- Jag har rest runt i olika MC-klubbar och vi kommer enbart att servera det som finns på menyer hos dem i Garaget, tre gånger om dagen, säger Julius.


Flax Television hoppas på många anmälningar till Garaget, sista ansökningsdagen är 30 april. I början av maj träffar produktionen de sökande och i augusti kommer 16 personer att ta plats i Garaget. Vinnaren är den som finns kvar och vinner finalen och dessutom byggt en startklar MC under inspelningstiden.
- Vi söker dig som har vana från att meka med motorcyklar, både tjejer och killar. Vi vill ha personer med karaktär och personlighet som går igenom TV-rutan. Flax Television vill helt enkelt visa vilka fantastiska människor det finns i MC-Sverige, avslutar Julius Olsson.

Är du intresserad anmäler du dig direkt till Flax Television.