MC-parkeringarna i Sundsvall försvann och kom tillbaka samma dygn

2022-04-05

I slutet av mars utspelades ett drama i Sundsvall då kommunen först meddelade på sin Facebook-sida att Sveriges bästa och mest centrala parkering för MC och moped på Esplanaden skulle stängas under ombyggnation några månader. Dessutom berättade man att motorcyklar och mopeder i fortsättningen skulle hänvisas till rutor för bil där skulle flera kunna stå i samma yta men alla måste betala full avgift. En folkstorm utspelade sig, flera hundra motorcyklister kommenterade och ifrågasatte förslaget. Kommunen lyssnade och lovade inom ett dygn dels 70 tillfälliga MC- och mopedparkeringar under byggtiden, dels en långsiktig lösning. Nu kommer de lokala motorcyklisterna att kontakta ansvarig politiker och be om att få vara delaktiga i den långsiktiga lösningen. Självklart hoppas alla på bästa möjliga lösning för alla som vill parkera sin MC och moped i Sundsvalls centrum.

Enligt kommunens hemsida kommer den mycket populära och centrala MC-och mopedparkeringen tillbaka efter ombyggnationen. 

Detta besked lämnade kommunen  på sin Facebooksida 24 mars kl 20.00. MC-och mopedparkeringen skulle stänga under byggtiden och försvinna för gott från Esplanaden. 

Nästa dag, efter en folkstorm från stadens motorcyklister, ändrade kommunen inställning, trollade fram tillfälliga parkeringar under byggtiden och öppnade dörren för en långsiktig lösning för att tillgodose behovet av MC-och mopedparkeringar.