Full Kontroll till trafikskolor

2022-06-27

Full Kontroll och Bra Tänkt är två instruktionsböcker som beskriver körteknik och körstrategi för alla motorcyklister. Den här veckan har alla trafikskolor i STR fått en specialutgåva som även innehåller en beskrivning av vad som händer i SMC School. SMC har även skickat med tidningsställ till de uppskattade foldrarna så att de ska vara lättåtkomliga för alla blivande motorcyklister.

Vad är Full Kontroll och Bra Tänkt?

Skriften Full Kontroll är de ideella organisationernass unika satsning på utbildning för trafiksäkrare MC-förare. Full Kontroll skrevs av Norsk Motorcykkel Union för 20 år år sedan. Den har sedan dess varit den självklara instruktionsboken om hur man kör motorcykel. Körtekniken för motorcykel är densamma i hela världen, därför har Full Kontroll översatts till flera språk. 

Sedan dess har även Bra Tänkt tillkommit som beskriver körstrategier för MC vilket är minst lika som körteknik. En MC-förare måste ha en grundläggande förståelse för trafiken, genomtänkta körstrategier och självinsikt.

Utskick till trafikskolor

En mycket viktig målgrupp med Full Kontroll och Bra Tänkt är nya körkortstagare. Därför har vi skickat ut 75 foldrar tillsammans med två folderställ till knappt 400 trafikskolor i STR som har MC-utbildning. Det är en specialupplaga som även innehåller en del som beskriver verksamheten i SMC School.  Alla är välkomna till våra kurser och särskilt välkomna är nya körkortstagare och de som övningskör privat!

Ladda ner Full Kontroll + Bra Tänkt + SMC School som pdf-fil (16 MB)