Dubbelförsäkra inte!

2022-02-16

Den här tiden på året brukar räddningsbolag skicka ut erbjudande om vägassistans både inom landet och ute i Europa. Erbjudandena handlar om att teckna en försäkring hos ett räddningsbolag som erbjuder vägassistans om du råkar ut för en olycka. Om man bara har trafikförsäkring på sin motorcykel kan det vara en bra idé att teckna ett sådant avtal. Men har man minst halvförsäkring hos något försäkringsbolag ingår redan vägassistans. Dessutom kräver företagen som erbjuder assistans ofta att du har minst halvförsäkring. Kolla därför villkoren noga!

Svedea har nyligen genomfört kundundersökningen Mc-kollen. Den visar att hela 43 % av de som svarade inte känner till att räddningsmomentet ingår i deras hel- eller halvförsäkring. Det är naturligtvis mänskligt, men den osäkerheten gör det samtidigt lätt att nappa på erbjudanden om olika tilläggsförsäkringar som extra vägassistans, förlängd fordonsgaranti eller liknande.

När du får ett erbjudande om vägassistans i brevlådan är tipset från SMC: Spara pengar och köp ingen extraförsäkring som du inte behöver. Är du tveksam, kontakta ditt försäkringsbolag.