Vad hände i SMC under 2020?

2021-03-11

2020 kommer att gå till historien som året då Corona blev en del av våra liv. Inget har påverkat SMC, våra medlemmar, distrikt, klubbar, guider, instruktörer och andra förtroendevalda så mycket under vår historia. Många events och nästan alla resor ställdes in. Det MC-politiska arbetet har dock fortsatt som tidigare om än i andra former. MC-Folket har kommit ut enligt plan. Kurser har genomförts i corona-säkra former. Samtidigt berättar MC-branschen om rekordsiffror av sålda motorcyklar och mopeder. I SMC:s verksamhetsberättelse kan du läsa om SMC:s arbete under 2020.

2020 blev året då Sveriges gränser stängdes, restriktioner för deltagarantal och stopp för inrikes och utrikes resor infördes. SMC:s personal har under året växlat arbetsplats för att undgå smitta. SMC:s styrelse har haft mängder av digitala möten för att lösa alla de problem SMC ställdes inför utifrån myndigheternas rekommendationer. Kurser och resor ställdes in och SMC beslutade tidigt att återbetala allt till deltagarna även om det innebar en förlust. Event som årsmötet/SMC weekend, Riksträffen och Mälaren Runt avblåstes. Det har kort sagt varit ett tufft år där alla ställts inför olika utmaningar vi aldrig stött på tidigare.

Redan nu är vi medvetna om att årsmötet 2021 blir digitalt och att Hoj-X-båten kör i september istället för februari.  SMC ser nu fram emot MC-säsongen 2021!I

Läs och ladda ner verksamhetsberättelsen här.