SMC stöttar de spanska motorcyklisterna

2021-04-23

Under veckan bad flera spanska MC-organisationer om hjälp från motorcyklister i resten av Europa. Orsaken är att regeringen föreslagit en ny lag som innehåller flera ogenomtänkta förslag. Det handlar bland annat om att införa lagkrav på airbagväst och förbjuda kommunikationsutrustning i hjälmar. SMC Travel säljer resor i Spanien och många svenska knuttar reser dit på semester. Därför var det självklart för SMC att skicka ett "letter of support" till våra systerorganisationer i Spanien.

Airbagväst eller airbag i jacka minskar  sannolikt skaderisken i samband med MC-olyckor. Men att införa ett lagkrav att man alltid måste ha airbag vid MC-färd är att gå väldigt långt. Det betyder sannolikt att väldigt många spanska knuttar inte skulle ha råd att fortsätta köra MC. 

Det pågår diskussioner om hur man ska inkludera kommunikationsutrustning i hjälmstandarden. Här är SMC mycket aktiv eftersom allt fler motorcyklister använder kommunikationsutrustning under färd. De spanska MC-organisationerna kräver ett tydligt samtycke från myndigheterna att kommunikationsutrustning får användas. 

Detta är två rimliga krav som SMC ställer sig bakom, därför skickade vi ett letter of support till de spanska mc-organisationerna. 

Läs mer i denna nyhet.