SOS Alarm släpper ny 112-app

2019-08-26

SOS Alarm lanserar idag en 112-app. Appen har bland annat tagits fram för att människor ska kunna få snabb, relevant och pålitlig information om akuta händelser som inträffar i ens närhet. Den som ringer 112 via appen skickar även automatiskt sin position till SOS Alarm, vilket gör det lättare för hjälpen att komma fram till rätt plats. En smart app tycker SMC!

Så här skriver SOS Alarm i ett pressmeddelande idag:
- Det finns många faror och orosmoment i vår omgivning. Appen finns där som en extra trygghet om någonting inträffar. Den ger information i realtid om till exempel en brand eller en bilolycka inträffar i din närhet. Det är en app som du förhoppningsvis aldrig behöver använda – men som kan rädda liv när krisen verkligen är framme, säger Niclas Cholodov, produktägare hos SOS Alarm.

Den som ringer 112 via appen skickar även automatiskt sin position till SOS Alarm, vilket gör det lättare för hjälpen att komma fram till rätt plats. Utan appen behöver den hjälpsökande uppge adress eller beskriva var man befinner sig då SOS Alarm idag inte har möjlighet att positionera hjälpsökande.

- Befinner man sig ute i naturen eller på en bilväg kan det vara svårt att uppge var man är. Genom appen skickas din exakta position automatiskt till SOS Alarm. Med snabbare och mer exakt positionering kan fler liv räddas, säger Niclas Cholodov.

SOS Alarm vill på det här sättet öka tryggheten samt snabbt och effektivt sprida viktig information till allmänheten. Med hjälp av 112-appen kan användarna:

- ringa 112 – därmed skicka sin exakta position till SOS Alarm

- få information om olyckor som sker närheten

- ta emot VMA (viktigt meddelande till allmänheten) och annan liknande krisinformation

- få mer kunskap om trygghet och säkerhet genom kristips, instruktionsfilmer med meralära sig om andra viktiga telefonnummer, exempelvis till polisen och vårdguiden.

Appen är gratis och kan laddas ner för iPhone och Android genom App Store och Google Play.