Duell Bike-Center group har köpt de svenska varumärkena Halvarssons och Lindstrands

2019-08-29

I samband med affären övergår produktutvecklingen av varumärkena Halvarssons och Lindstrands samt försäljningspersonalen och produktlagren från Jofama Ab till DBC Group

De svenska varumärkena Halvarssons och Lindstrands, som tillverkar MC- och skoterkläder av hög kvalitet, övergår till DBC den 1 december 2019. I affären mellan DBC Group och Jofama Ab övergår förutom varumärkena även produktutvecklingen, försäljningspersonalen och det befintliga produktlagret till DBC Groups ägo.

Varumärkena Halvarssons och Lindstrands har tillverkat olika slags MC-utrustning, som jackor, byxor, underställ, skor, ryggsäckar och handskar i 70 år. Produktfilosofin bakom båda märkena bygger på hantverksskicklighet av hög kvalitet. Kunder är bland annat polisen i Sverige, Storbritannien och Tjeckien, som har använt utrustning från Halvarssons i flera år. Varumärkenas kläder är CE-certifierade och uppfyller därmed de högsta EU-kraven på säkerhet hos MC-kläder.

-Vi är glada över att välkomna de legendariska svenska produktmärkena, kända för sin höga kvalitet, till vår familj. Duell kommer i fortsättningen att ha en något annorlunda position än tidigare, då vi även kommer att tillverka MC- och skoterkläder under våra varumärken Halvarssons och Lindstrands. Vi kommer att fortsätta på den väg som Jofama stakat ut och öka tillväxten och exponeringen av dessa märken i framtiden, säger SDBC Motor AB:s VD Jarkko Ämmälä.

Importföretaget Duell Bike-Center Group grundades 1983 i Korsholm, Finland och säljer importerade produkter i Finland, Sverige, Norge, England, Estland, Lettland och Litauen via ett omfattande nätverk av återförsäljare. DBC:s sortiment av importerade produkter innefattar utrustning, tillbehör och reservdelar för MC, skoter, moped och fyrhjuling samt båttillbehör. Koncernen har totalt 90 anställda i Finland, Sverige, Norge och Estland.