Svemobesök hos SMC

2017-06-21

Samarbeten, It, utbildningar och inte minst utveckling har varit temat för ett möte på SMC:s kansli idag. Finns det två flugor vi kan slå i samma smäll?

SMC har idag haft besök av Svemos It-ansvarige John Lundberg och av Henrik Esting som är Svemos utbildningsavsvarige. Tillsammans med personal på SMC har diskussionerna gått varma. Organisationerna har i många avseenden liknande verksamhet och när det gäller It-behov finns stora likheter. Redan idag har vi tätt samarbete och via SMC Sports tävlingsverksamhet använder vi i vissa delar samma It-system.

- Det är jättespännande att jämföra verksamheter och se alla likheter, men även skillnader, säger Jesper Christensen, generalsekreterare i SMC.

- Efter denna dag är jag ännu mer övertygad om att vi hittar massor av gemensamma beröringspunketer. Det som är extremt spännande är hur vi kan skapa nya utbildningsformer som betyder att våra respektive ideella funktionnärer plötsligt kan jobba för båda organisationerna. Det betyder att vi båda kan bredda våra verksamheter med nya roliga aktiviteter, fortsätter Jesper.