SMC på Elmia På Väg

2017-03-07

Tisdag-onsdag 7-8 mars deltar SMC i branschmässan Elmia På Väg. SMC är den enda trafikantorganisationen som ställer ut. Syftet är att sprida kunskap om vikten av att säkra vägarbetsplatser för att minska allvarliga MC-olyckor. Det handlar om grus, halka och säkrare räcken. SMC kommer också att erbjuda alla parter att medverka i en informationsfolder om hur MC-säkerheten kan ökas på väg.

Elmia på Väg är en mötesplatsen med trafik och säkerhet i fokus. Under två dagar möts leverantörer, inköpsansvariga, branschföreträdare, utbildningsansvariga och alla som arbetar ute på vägarna för att ta del av nya produkter och tjänster som kan göra arbetet bättre och säkrare för alla. SMC bjöds in för att inte motorcyklister och mopedister skulle glömmas bort. 

På mässan presenterade vi ett utkast till en handbok för alla som alla som arbetar med säkerhet på väg. Vi vill att ingen glömmer bort motorcyklisterna som en av alla trafikantgrupper. Utkastet till handboken "Säkrare vägar och gator för motorcyklister - en självklar del av Nollvisionen" fick stor uppmärksamhet och vi ser fram emot att färdigställa den med nya inputs efter alla kloka samtal med experter på mässan.

 

På mässan hålls också seminarier och presentationer av nya effektiva lösningar, forskningsresultat och aktuell information från både branschen och myndigheter. Alla besökare är välkomna till både seminarier och utställning. 

På Väg arrangeras av Elmia och Sveriges Branschförening för Säkrare Vägarbetsplatser, SBSV, i samarbete med Trafikverket.

Alla är välkomna till Elmia På Väg, entrén är gratis. Vi finns i monter A0014, Hall A. Mässan är öppen 09.00-17.00 tisdag 7 mars och 09.00-16.00 onsdag 8 mars. 

Mässans hemsida.