Nya SMC-instruktörer

2017-09-04

Efter en intensiv helg i Västerås, med praktiska och teoretiska prov, examinerades inte mindre än 35 nya instruktörer i SMC School.

Under helgen 25 -27 augusti träffades 38 instruktörsaspiranter ute på Hässlö trafikövningsplats i Västerås för att genomföra slutprov för att bli grundinstruktör i SMC, så kallade GI-examination.
Aspiranterna kom från flera olika distrikt i landet och flera av dem anlände redan på torsdagen. De började med att genomföra en säkerhetskontroll på hojen, detta för att
se så att den motorcykel som skall användas under helgen är säker. På fredagen genomförde deltagarna en presentation av sig själva för att sedan åka ut till Hässlö trafikövningsplats där de genomförde olika övningar vid tre olika stationer.
Övningarna vid stationerna omfattade broms, Knix och manövergård. Vid dessa stationer visade aspiranterna kunskaper i egen körning samt i rollen som instruktör. Helgen avslutas med att aspiranterna, i sina grupper, genomförde instruktörsövningar vid stationerna medan de övriga aspiranterna ageradederas kursdeltagare.

Vid helgens examination godkändes 35 aspiranter till instruktörer. GI-examinationsgruppen som består av Claes Carlsson, Pelle Randau, Larz Glemfors, Niklas Lundin och Ronny Overgaard gratulerade och välkomnade de nya instruktörerna varmt!

En solig helg i Västerås examinerades dessa glada instruktörer

Är du som läser detta intresserad av att bli instruktör? Läs här om vad det innebär och ta sedan kontakt med någon i styrelsen i ditt distrikt så hänvisar dig vidare till rätt person.