Dubbelförsäkra inte

2017-03-14

Varje vår skickar olika räddningsbolag ut erbjudande om vägassistans både inom landet och ute i Europa. Dessa erbjudanden kan vara mycket bra, men om du redan har minst halvförsäkring på din MC-försäkring så behöver du inte alltid detta. Är du osäker, kontakta ditt försäkringsbolag.

Så här års får SMC många samtal från motorcykelägare som fått erbjudanden i sina brevlådor. Dessa erbjudanden handlar om att teckna en försäkring hos ett räddningsbolag som erbjuder vägassistans om du råkar ut för en olycka.

Om man bara har trafikförsäkring på sin motorcykel kan det vara en bra idé att teckna ett sådant avtal, men har man minst halvförsäkring hos något av de vanligaste försäkringsbolagen ingår redan vägassistans.

- Självklart ingår vägassistans om du har minst halvförsäkring hos Svedea. Med tillägget XL slipper du också självrisken om olyckan är framme, säger Stefan Karlsson, produktansvarig för MC-försäkring på Svedea.

Tips från SMC: Spara pengar, köp ingen extraförsäkring som du inte behöver. Är du tveksam, kontakta ditt försäkringsbolag.