Bedrägeriförsök mot företag och föreningar - även SMC-distrikt drabbat

2017-06-07

Genom ett mail från ordförandes mailadress till föreningens kassör försöker bedrägare tillskansa sig pengar. I mailen uppmanas kassören att göra en utbetalning till ett konto.
Flera föreningar och företag har drabbats av detta. Så även ett av SMC:s distrikt. Vi uppmanar er till extra försiktighet. Ring och dubbelkolla uppgifter om ni är det minsta tveksamma.

Den 7 juni fick kassören i SMC Västerbotten ett mail från distriktsordförandens epost. I maliet står det personlig hälsning, med förnamn, och en uppmaning att betala ut pengar till ett konto.

Kassören i Västerbotten var uppmärksam och kontaktade ordföranden både via telefon och via dennes privata epostadress för att dubbelkolla. Då uppdagades bedrägeriförsöket. Saken är förstås polisanmäld.

Flera företag och föreningar utsatts för liknande bedrägeriförsök. En kassör i en ridklubb fick nyligen mail från ordförandens adress - men en personlig hälsning och en begäran att betala ut pengar till ett konto. Även här var kassören uppmärksam och lyfte telefonluren för att dubbelkolla. 

Här kan ni läsa om fotbollsklubben Agunnaryds IF som också råkat ut för samma sak.

och här publicerar SVT polisens varning efter att ett företag utsatts för liknande bedrägeriförsök.